VIDEO Chlapec vyskočil pred plameňmi zo 4. poschodia: Desivé zábery odhaľujú katastrofu po požiari obchodného centra

NETKY.SK • 26 Marec 2018, 17:20 • 2 min
VIDEO Chlapec vyskočil pred plameňmi zo 4. poschodia: Desivé zábery odhaľujú katastrofu po požiari obchodného centra

KEMEROVO - Nedeľný požiar nákupného centra v Kemerovo na Sibíri si vyžiadal desiatky obetí. Medzi mŕtvymi je aj mnoho detí. Jedenásťročný chlapec Sergej Moskalenko sa z ohnivého inferna pokúsil uniknúť zúfalým skokom zo štvrtého poschodia.

slovakia

left justify in out

Je v kritickom stave. Jeho rodičia a sestra sú stále nezvestní a záchranári sa boja najhoršieho. Požiar obchodného a zábavného centra v Kemerovo, ktorý horel v nedeľu, sa stále nepodarilo uhasiť. Záchranári napriek tomu riskujú svoje životy, prehľadávajú horiace trosky a pátrajú po nezvestných. Počet ľudí, ktorí našli v plameňoch smrť, stále rastie.

 

Malý hrdina Sergej sa nezmieril s pomalým čakaním a zvolil neuveriteľne riskantnú záchranu. Vyskočiť z okna na štvrtom poschodí. Ľudia, ktorí stáli pod oknom, nestačili roztiahnuť záchrannú plachtu. Podľa niektorých svedkov mali aj hasiči natoľko naponáhlo s krotením plameňov, že z kapacitných dôvodov nestíhali rozťahovať dopadové matrace. Chlapec tak dopadol na tvrdý betón.

 

AKTUALIZOVANÉ VIDEO 64 ľudí zomrelo pri požiari v nákupnom centre na Sibíri

 

Okamžite mu pribehli na pomoc. Zranenia však boli vážne. Chlapec takmer okamžite stratil vedomie. Podľa denníka Siberian Times mal aj otvorené zlomeniny. Sergej je v kóme a jeho stav je stále vážny. Hasiči stále prehľadávajú budovu

 

Ruský minister zahraničných vecí Vladimir Puchkova uviedol: "Hasiči a záchranári stále riskujú svoj život a zdravie. Trosky obchodného centra sú veľmi nestabilné. Pátranie po nezvestných je stále komplikovanejšie."

 

Medzi nezvestných je osem dievčat z jednej triedy v dedine Treschevsky. Všetkým deťom je medzi jedenástimi a dvanástimi rokmi.

 

Nákupné stredisko Winter Cherry slúžilo za sovietskej éry ako cukrárenská továreň. Ľudia ju v okolí poznajú pod prezývkou "Labyrint". Obria budova má desiatky okien, jedno hlavné schodisko, iba jeden výťah a jeden eskalátor. Miestny poslanec pre Kemerovo Anton Gorelkin vyhlásil, že budova nemá žiadne požiarne poplachy. Rovnako boli zamknuté všetky únikové cesty. "Tí ľudia možno vedeli, kadiaľ majú utekať, ale kvôli zamknutým dverám sa nemohli dostať von," dokončil Anton Gorelkin. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies