VIDEO Chceli by ste za partnerku stroj? Sexi robotka bola na výstave v Pekingu hlavnou atrakciou

NETKY.SK • 30 November 2015, 19:00 • 2 min
VIDEO Chceli by ste za partnerku stroj? Sexi robotka bola na výstave v Pekingu hlavnou atrakciou

PEKING - Roboti môžu byť pre človeka v mnohých veciach nápomocní, ale dokázali by sme sa do nich niekedy zamilovať?

slovakia

left justify in out

Android s názvom Geminoid F, je priam desivo realistický humanoid so ženskou podobizňou a na výstave "Svet robotov" v Pekingu bol najväčšou hviezdou. Vytvoril ho Hiroshi Ishiguro v laboratóriu na univerzite v Osake. Robotka Geminoid F priťahovala najväčšiu pozornosť ľudí, ktorí sa okolo nej zhlukli aby s ňou mohli prehodiť slovíčko. Niektorí ľudia dokonca poznamenali, že im Geminoid F pripadá "sexi". "Milujem ťa!" Kričal jeden z fanúšikov robotiky s foťákom.

 

Slávu si získala ešte predtým, keď "hrala" v japonskom filme Sayonara o zničení jadrovej elektrárne. Má realistický a pekný vzhľad, vie rozprávať i spievať a mnohí ju považujú za dokonalú, ale tvorcovia sú kritickejší. Podľa nich sa dá na robotke ešte veľa vecí vylepšiť. Kohei Ogawa, odborný asistent Hiroshima Ishiguroa povedal, že na vývoji živej bábiky stále pracujú.

 

"Naším konečným cieľom je vytvorenie umelej inteligencie. Väčšina systémov pre rozpoznávanie hlasu nefungujú, najmä v hlučnom prostredí," priblížil.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona