VIDEO: Český lyžiar Bank mal na MS strašidelný pád, utrpel otras mozgu

NETKY.SK • 9 Február 2015, 07:10 • 2 min
VIDEO: Český lyžiar Bank mal na MS strašidelný pád, utrpel otras mozgu

BEAVER CREEK - Škaredý pád mal v nedeľňajšom zjazde v rámci alpskej kombinácie na MS v Beaver Creeku český lyžiar Ondřej Bank. Podľa správ zo zámoria utrpel otras mozgu a tržné rany na tvári, vážnejším zraneniam sa však vyhol, informoval portál sport.cz.

slovakia

left justify in out

Bank mal na zjazdovke Birds of Prey sľubné medzičasy, ktoré mu dávali nádej na priebežné druhé miesto. Pred záverečným skokom sa však dostal do problémov, keď prišiel o lyžu, ktorá sa mu zarezala do snehu, pričom druhá zostala pripnutá. Cieľom preletel v neprirodzenej polohe a po kotrmelcoch zostal dlhé minúty ležať v cieľovom priestore, televízne stanice jeho pád radšej ani neopakovali. Podľa agentúry DPA bol tretí muž kitzbühelskej kombinácie celý čas pri vedomí a hýbal končatinami. Ošetrovali ho priamo na trati pred vystrašenými divákmi, po zhruba štvrťhodinovom prerušení ho transportovali kanadskými saňami do nemocnice. Podľa agentúrnych fotografií mal krvavé rany na tvári. "Bol to škaredý pád, vyzeralo to tak, že spadol na hlavu. Nikto si nič podobné neželá. Dúfam, že bude v poriadku," komentoval Bankov pád pre televíznu stanicu Eurosport líder súťaže Nór Kjetil Jansrud. "Bolo to strašné. Taký strach som v živote nikdy nemal," priznal Tomáš Bank, brat a tréner českého zjazdára.

 


Tridsaťštyriročný Bank tak nenadviaže na siedme miesto v špeciálnom zjazde. Cieľom síce prešiel regulárne a namerali mu priebežný 14. najlepší čas, namiesto slalomu ho však čakal prevoz do nemocnice. Tam podstúpil vyšetrenia, ktoré našťastie neodhalili žiadne vážne zranenia. "Bol aj na cétéčku, nič vážne by to snáď nemalo byť. Má otras mozgu, poriadne odreté ústa, ale vnútorné zranenia snáď žiadne. Mozog by mal byť takisto v poriadku," citovali české médiá slová Tomáša Banka.

Ondřeja Banka považovali mnohí odborníci za adepta na medailu v alpskej kombinácii. Od ZOH v Soči jazdil v životnej forme, v poslednej kombinácii SP v Kitzbüheli obsadil druhýkrát v kariére tretie miesto. Počas kariéry mal množstvo zdravotných problémov, opakovane mu operovali kolená, v roku 2008 utrpel otvorenú zlomeninu holennej a lýtkovej kosti, o tri roky neskôr si zasa priviezol z Thajska záhadnú chorobu. Pri návrate na svahy si zlomil čeľusť, vykĺbil rameno a opäť poranil koleno.
Bank tak nenaviaže na MS na siedme miesto v špeciálnom zjazde. Cieľom síce prešiel regulárne a namerali mu priebežný 14. najlepší čas, namiesto slalomu ho však čakal prevoz do nemocnice.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies