VIDEO: Českom sa prehnalo tornádo! Bolo lokalizované len kúsok od slovenských hraníc!

NETKY.SK • 24 Jún 2021, 20:38 • 2 min
VIDEO: Českom sa prehnalo tornádo! Bolo lokalizované len kúsok od slovenských hraníc!

V dnešných večerných hodinách zažili obyvatelia českého mesta Hodonín neuveriteľný úkaz. Ich mestom sa prehnalo tornádo.

slovakia

left justify in out

Prírodný úkaz zanechal po sebe nesmierne škody. Hodonín sa pritom nachádza len neďaleko slovenských hraníc. O tomto úkaze informoval na sociálnej sieti medzi prvými Lovec búrok - Jiří Kouŕil. 

 

 

V meste napáchal tento prírodný živel nesmiernu spúšť. Nič mu nestálo v ceste. Trhal strechy domov, okná, dvere, lámal stromy. Viacero domácností zostalo bez elektriny. 

 

 

Ako na sociálnej sieti informovala ČT24, s tornádom prišlo aj krupobitie, kedy z oblohy padali ľadové kúsky o veľkosti tenisových loptičiek. Zámok vo "Valticích" je zničený a hasiči sú v pohotovosti takmer na celej južnej Morave. 

 

 

Majú sa Slováci obávať? 

O tornáde v Hodoníne už informoval aj Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Ako informoval na sociálnej sieti, silné supercelárne búrky postupujú aj na Slovensko. 

 

img


Niekoľko superciel sa aktuálne vyskytuje v tesnej blízkosti nášho územia v okolí okresu Skalica.najjužnejšia z nich už zasiahne aj naše územie a s veľkou pravdepodobnosťou prinesie prívalový dážď, krúpy a silný nárazový vietor.

 

Najvýchodnejšia z týchto superciel priniesla aj tornádo, vyskytlo sa veľmi blízko našich hraníc v Hodoníne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies