VIDEO Českí študenti vytvorili nový spôsob boja proti xenofóbii: Mobilná hra má učiť k tolerancii

NETKY.SK • 20 September 2017, 13:4 • 2 min
VIDEO Českí študenti vytvorili nový spôsob boja proti xenofóbii: Mobilná hra má učiť k tolerancii

Štyria Česi sa rozhodli zabojovať proti xenofóbii inovatívnym spôsobom.

slovakia

left justify in out

Žijeme v dobe, kedy sa kultúry v rámci celého sveta miešajú. Ľudia migrujú za prácou, vzdelaním, rodinou alebo utekajú pred vojnou. Táto situácia sa pomaly začína dotýkať aj stredoeurópskych krajín, kde sú však obyvatelia stále pomerne konzervatívni a nie sú pripravení prijať ľudí, ktorí sa odlišujú. Svojské riešenie tohto problému však ponúkli pražskí študenti.

 

Štyria študenti Karlovej univerzity v Prahe priniesli na trh novú hru do mobilných telefónov. Jej hlavným posolstvom je naučiť ľudí k väčšej tolerancii inakosti. Podľa mladých vývojárov osveta v podobe článkov nie je dostatočne účinná. Oveľa väčší dosah by mohli mať práve takéto hry.

 

Hra Xenofil je založená na presúvaní znakov, za ktoré sa získavajú body. Cieľom nie je dostať k sebe čo najviac rovnakých znakov, ale práve naopak, hráč je úspešný vtedy, keď sa mu podarí odlišný znak začleniť medzi rovnaké.

 

Xenofil má aj vlastnú dejovú líniu. V hlavnej úlohe je nešpecifikované dieťa, ktoré nechce prijať žiaden kolektív. Jeho jediný priateľ je kreslený panáčik. To, či sa mu podarí nájsť si nových priateľov má v rukách výhradne hráč.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona