VIDEO Celeste Buckingham dnes vydáva piaty štúdiový album Bare

NETKY.SK • 3 November 2017, 14:23 • 2 min
VIDEO Celeste Buckingham dnes vydáva piaty štúdiový album Bare

BRATISLAVA – Speváčka Celeste Buckingham dnes vydáva piaty štúdiový album Bare, na ktorom prináša desať sólových piesní v angličtine.

slovakia

left justify in out

„Práve preto, že som robila tento rok veľa duetov, album som sa rozhodla ponechať úplne sólový. Producentsky sme sa neskutočne posunuli, ale aj spevácky, v rámci výkonu a obsahu pesničiek je to niekde inde. Už som mladá žena, takže to je na jednej strane samozrejmosť, ale nie je to ani taká úplná samozrejmosť,“ zasmiala sa v rozhovore.

 

„Žena musí v sebe to ženské neustále vyvíjať. Je jedna vec byť ženou a druhá to nejakým spôsobom prejaviť v tých skladbách. Tohto som sa najviac bála,“ povedala Buckingham.

Album Bare je podľa jej slov autentickou výpoveďou z jej aktuálneho života a sveta. V nových pesničkách však zrkadlí i zážitky a pocity z ostatných mesiacov. „Je to celé o mojich pocitoch a mojich zážitkoch, sú tam aj nešťastné chvíle aj veľmi šťastné chvíle, ten album skrátka opisuje život mladej ženy. Ja neviem opisovať veci, ktoré som nespoznala alebo nezažila. Nemôžem sa hrať, že niečo viem, keď neviem. Mám dvadsaťdva rokov a píšem a spievam o tom, čo som zažila alebo čo si prosím, o mojich najväčších strachoch a najväčších silách. To je základ môjho nového albumu,“ priblížila mladá rodáčka z Zürichu.

Štúdiovka vznikla veľmi rýchlo. „Album som začala tvoriť v lete, dva mesiace som písala skladby a nahrávala a mesiac mali chalani na postprodukciu. Sú tam dve balady, ale inak je to asi jeden z mojich najrytmickejších albumov,“ uviedla speváčka, ktorá okrem predstavenia novej štúdiovky zverejnila vo štvrtok v noci i videoklip ku skladbe Go Away.

 

„Klip sme natáčali jeden deň a desať dní sa strihal. Režíroval ho Samuel Hoffman a jeho tím. Sú to veľmi šikovní ľudia, som rada, že sa mi podarilo točiť práve s nimi. Od začiatku som mala nejakú základnú predstavu a Samuel mi ju len zväčšil o dvojnásobok. Veľmi sa teším. Keď sa stretnú dve kreatívne duše, tak bežne dochádza k nejakému konfliktu, v tomto prípade sme sa však hneď zhodli,“ poznamenala sympatická brunetka.

Klip nakrúcali tentoraz netypicky, v ateliéri. „Ja bežne točím dosť scenáristicky náročné klipy, v tomto prípade som výnimočne chcela, aby to bolo veľmi jednoduché v zmysle, aby sa tam nestriedali lokácie, aby sa to všetko dialo v čistom prostredí, v ktorom sme si nastavili určité scény. Ďakujem svojej známej a šikovnej architektke Janke, ktorá mi na tento klip postavila špeciálne stavby od vodopádu cez liaty dážď až po kopu kameňov.

 

Takisto sme mali k dispozícii auto, po ktorom sme skákali a tancovali, až kým sme ho nerozbili. Mali sme tam naozaj priestor na to, aby sme fyzicky ukázali ten emocionálny stav, o ktorom sa v piesni hovorí. Tú pesničku som napísala po rozchode a je o troch fázach, ktoré žena po rozchode prežíva. V prvej fáze to absolútne nezvláda a neakceptuje, v druhej fáze to už začína prijímať, ale je agresívna a nechce si priznať svoj podiel viny a v poslednej fáze sa už vracia k svojmu pôvodnému sebavedomiu s tým, že je jej napokon ešte lepšie, lebo celú tú bolesť zažila a prežila,“ vysvetlila Buckingham, ktorej sa vypustením albumu a videoklipu do sveta veľmi uľavilo.

 

„Mne sa bežne nestáva, že by som bola nervózna, ale teraz som bola. Predsa len sú tie skladby zvukovo iné, tak som bola veľmi zvedavá a napätá, čo na to ľudia povedia. Takisto nový klip vonku... Ale mám to za sebou a z prvých reakcií mám pocit, že sa to ľuďom páči, vyzerajú spokojne, to je základ,“ uzavrela speváčka.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies