VIDEO: Čechom sa na MS v Číne podarilo dosiahnuť veľké víťazstvo

NETKY.SK • 5 September 2019, 14:12 • 2 min
VIDEO: Čechom sa na MS v Číne podarilo dosiahnuť veľké víťazstvo

ŠANGHAJ - Českí basketbalisti sa postarali na majstrovstvách sveta v Číne o veľké prekvapenie. Vzopreli sa papierovým predpokladom a v priamom súboji o postup z E-skupiny zdolali v dnešných hodinách Turkov 91:76.

slovakia

left justify in out

Turci mali pritom k dispozícii troch mimoriadne kvalitných hráčov z NBA. Mladý Cedi Osman sa učil od LeBrona Jamesa v Clevelande Cavaliers, trojkár Furkman Korkmaz sa už v 22 rokoch stal dôležitou súčasťou semifinalistu play off Východnej konferencie z Philadelphie. Ersan Ilyasova je obranný veľmajster najlepšieho družstva základnej časti v uplynulom ročníku Milwaukee Bucks. V najkvalitnejšej súťaži sveta nie je nik, kto by na svoju osobu získal viac útočných faulov.

 

img

 

Česi majú v kádri z NBA iba rozohrávača Chicaga Tomáša Satoranského, no ten dokázal pozdvihnúť hráčov okolo seba. "Bol to rozhodne môj najlepší zápas v reprezentácii," povedal do mikrofónu druhý najlepší strelec Čechov so 17 bodmi Ondřej Balvín. "S Tomášom sme sa museli zohrať. Lenže je to skvelý hráč a to mi samozrejme pomohlo. Videli sme zápas Turkov s USA. Aj proti nám začali tvrdo, ale my sme sa nezľakli," dodal pivot španielskeho tímu Gran Canaria.

 

 

Najviac bodov dal krídelník Nymburka Vojtěch Hruban. "V závere som mal slzy v očiach, lebo toto je história. Nechali sme v zápase veľmi veľa energie. Nedá sa to povedať inak, než že sme si išli zodrať zadok," povedal nadšený autor osemnástich bodov.

 

 

Víťazstvo Česka nad Tureckom zaskočilo celý basketbalový svet. Najmä po výkone Turkov proti favorizovaným Američanom, ktorí nad nimi dokázali vyhrať až po predĺžení, aj to len s obrovskou dávkou šťastia. Amerika najprv 0,1 sekundy pred koncom zápasu vyrovnala. Turci v nadstavenom čase nepremenili posledné štyri pokusy zo značky trestného hodu a USA trestalo. 

 

 

Česi sa na záverečný turnaj MS prebojovali po prvýkrát v ére samostatnosti. Československá reprezentácia sa predstavila na tomto podujatí naposledy v roku 1982 v Kolumbii, keď obsadila 10. miesto. Najvyššie skončila šiesta na MS v Juhoslávii v roku 1970. Postupom medzi šestnástku najlepších si Česi definitívne zaistili minimálne účasť v olympijskej kvalifikácii na budúci rok. Ak skončia do 7. miesta, postúpia priamo. V K-skupine ich v Šen-čene čaká Brazília a víťaz duelu Grécko - Nový Zéland. Prenášajú si prehru s USA. Do štvrťfinále postúpia dve najlepšie družstvá z každej skupiny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona