VIDEO Bývalý starosta New Yorku sa pustil do prezidenta: Islamský štát je výtvorom Baracka Obamu

NETKY.SK • 19 November 2015, 12:26 • 2 min
VIDEO Bývalý starosta New Yorku sa pustil do prezidenta: Islamský štát je výtvorom Baracka Obamu

NEW YORK – Rudy Giuliani, ktorý v čase útokov na dvojičky, stál na poste starostu mesta New York sa obul do prezidenta Baracka Obamu. Podľa Giulianiho je práve americký prezident zodpovedný za vzostup Islamského štátu a k parížskym útok by vôbec nemusel prísť.

slovakia

left justify in out

„Keby prezident Barack Obama počúval senátorov McCaina a Grahama a zriadil by pred piatimi rokmi v Sýrii bezletovú zónu a keby sme tam prišli a pracovali s umiernenými povstalcami, keby sme nestiahli našich vojakov z Iraku a Afganistanu, Islamský štát by sa nikdy neobjavil,“ povedal v televízii Fox Giuliani.

 

Islamský štát je podľa Giulianiho výplňov vákua, ktoré vzniko vďaka Obamovej „prázdnej zahraničnej politike“. Bývalý starosta New Yorku si myslí, že Obama je priamo zodpovedný za vznik tejto teroristickej skupiny. „Islamský štát je výtvor Baracka Obamu,“ povedal Giuliani.

 

Republikán Giuliani si veľmi rád berie na paškál prezidenta Baracka Obamu. Naposledy ho obvinil zo zodpovednosti za incidenty, ktoré sa odohrali v americkom meste Ferguson.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies