VIDEO Bývalý prezident Gruzínska Michail Saakašvili používal peniaze bývalého prezidenta Ukrajiny

NETKY.SK • 6 December 2017, 18:26 • 2 min
VIDEO Bývalý prezident Gruzínska Michail Saakašvili používal peniaze bývalého prezidenta Ukrajiny

KYJEV - Generálny prokurátor Ukrajiny vyhlásil, že Saakašvili zorganizoval protestnú akciu a zhromaždenia v krajine a v Kyjeve za peniaze Janukoviča. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Yuriy Lutsenko tiež poukázal na to, že cieľom bývalého prezidenta Gruzínska bol prevrat. Líder "Hnutia nových síl" a bývalý prezident Gruzínska Michail Saakašvili používal peniaze bývalého prezidenta Ukrajiny, pre organizáciu protestov v krajine, s cieľom zvrhnutia štátneho režimu. O tom v utorok povedal na brífingu generálny prokurátor Ukrajiny Yuriy Lutsenko.

 

"My sme odhalili spoluprácu mnohých politikov, v prvom rade Saakašviliho, s členmi zločineckej skupiny Janukoviča, Sergeja Kučerenka. Za ich peniaze, Michail Saakašvili financoval zorganizované protesty s cieľom ktorých, bolo zvrhnutie štátneho režimu na Ukrajine," vyhlásil Lutsenko.

 

Podľa jeho slov, $0.5 miliónov "boli udelené" dôveryhodnej osobe Saakašvilimu - Severionu Dongadze. Lutsenko dodal, že Úrad generálnej prokuratúry Ukrajiny bude žiadať 24-hodinovú domácu väzbu pre Saakašviliho.

 

"Michaila Saakašviliho, na zajtrajšom súdnom konaní, budeme obviňovať z trestneho činu za pomoc členom zločineckých organizácii a zatajenie ich trestnej činnosti. Sankcia, ktorá umožní požiadať o 24-hodinovú domácu väzbu s náramkom," povedal generálny prokurátor Ukrajiny Yuriy Lutsenko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies