VIDEO Bývalého člena Islamského štátu vo väzení obžalovali z vraždy, zrejme si posedí dlhšie

NETKY.SK • 19 Júl 2017, 18:06 • 2 min
VIDEO Bývalého člena Islamského štátu vo väzení obžalovali z vraždy, zrejme si posedí dlhšie

BERLÍN - Nemecká prokuratúra obžalovala 28-ročného obyvateľa krajiny Harryho Sarfa z trestného činu vraždy pre účasť na zabití šiestich ľudí, ktorí boli zajatcami extrémistickej militantnej organizácie Islamský štát v Sýrii.

slovakia

left justify in out

Hamburský súd vlani muža usvedčil z členstva v teroristickej organizácii. Odsúdili ho na tri roky väzenia, pričom sudcovia uviedli, že v jeho prospech bola jeho podrobná výpoveď.

Nové stíhanie prokuratúra začala po tom, ako videozáznam, ktorý zverejnil denník Washington Post, ukázal, že Sarfo sa aktívne podieľal na popravách. Nová obžaloba, o ktorej prokuratúra informovala v stredu, súvisí s verejnou popravou šiestich ľudí na námestí v sýrskom meste Palmýra v júni 2015. Prokuratúra uviedla, že Harry Sarfo viedol jedného zajatca na miesto popravy a bránil iným pred útekom.

 

Sarfo v auguste minulého roka na kameru hovoril o živote v IS. 

 

 

Muž je pôvodom z Ghany žil dlho v Nemecku. K teroristom sa pridal preto, že dúfal v lepší život v krajine, kde platí šária. Že to bola chyba, zistil vraj po jednom týždni. Tvrdí, že keď videl odrezávanie hláv, nemohol sa prestať triasť. 

 

Utiecť od Islamistov vraj nebolo jednoduché. Keď sa dozvedeli,  že žil v Nemecku, spýtali sa ho či nepozná nejakých ľudí, ktorí by boli ochotní položiť život na rozkaz vodcu IS Abú Bakr al-Bagdádího. Safro odvetil, že nie. Jeho kamarát sa opýtal na Francúzsko. Nemenovaný islamista, ktorý ich spovedal, sa hrdelne rozosmial a uviedol, že vo Francúzsku majú značný dostatok ľudí ochotných útočiť.

 

Po dlhých mesiacoch sa Safrovi odarilo utiecť. Otvorenými výpoveďami si prilepšil pred súdom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies