VIDEO Býk prebodol slávneho toreadora

NETKY.SK • 18 Jún 2017, 11:37 • 2 min
VIDEO Býk prebodol slávneho toreadora

Slávny španielsky toreador Iván Fandiño podľahol v sobotu večer v nemocnici zraneniam, ktoré utrpel pri koride v Aire-sur-l'Adour na juhozápade Francúzska. Oznámila to agentúra AFP s odvolaním sa na nemenovaný zdroj medzi zdravotníkmi. 36-ročného toreadora podľa spomenutého zdroja najprv ošetrili priamo na štadióne, v sanitke sa mu dvakrát zastavilo srdce a zomrel pri príchode do nemocnice.

slovakia

left justify in out

Fandiña býk prebodol, keď vypomáhal svojmu krajanovi Juanovi del Alamo. Zakopol o pláštenku a spadol na zem, kde ho býk nabral na rohy. Predtým v aréne pri vlastnom vystúpení zvíťazil a odrezal ucho svojho prvého býka pri tejto koride. Fandiño bol Bask, narodil sa v okolí Bilbaa. Bol známy svojou odvahou, neváhal sa stretnúť s býkmi, ktorých jeho kolegovia odmietali.

 

 

Naposledy zahynul toreador v aréne vlani 9. júla, keď v španielskom meste Teruel býk vyhodil dvadsaťdeväťročného Víctora Barria do vzduchu, potom ho bodol rohom do hrudníka a prudko s ním šmýkal. Zhruba o mesiac skôr podľahol mexický toreador El Pana zraneniam, ktoré utrpel pri májovej koride v Ciudad lernu. Pri hľadaní podobnej tragickej udalosti vo Francúzsku je podľa AFP nutné sa vrátiť až do roku 1921, kedy v Béziers zahynul španielsky toreador Isidoro Mari Fernando. Býčie zápasy sú stále populárne v Španielsku, kde sa ročne usporadúva okolo 1800 zápasov pre šesť miliónov divákov, čo podľa organizátorov každoročne vytvára tržby okolo 3,5 miliardy eur. Avšak záujem domáceho publika o býčie zápasy dlhodobo klesá a rad miest koridu zrušila.

 


 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies