VIDEO Bukovský: Superpotraviny máme aj na Slovensku, nemusíme ich dovážať až z Amazonského pralesa

NETKY.SK • 19 Október 2017, 13:37 • 2 min
VIDEO Bukovský: Superpotraviny máme aj na Slovensku, nemusíme ich dovážať až z Amazonského pralesa

BRATISLAVA – Slováci si pomaly, ale isto začínajú hľadať cestu k pohybu a zdravému spôsobu života. Môže za to pravdepodobne kombinácia viacerých faktorov, ako napríklad všadeprítomná hektika, neadekvátny príjem potravy alebo nástrahy civilizačných ochorení. Igor Bukovský je nielen uznávaný odborník na výživu, ale aj vášnivý športovec. Okrem behu a tenisu je jeho srdcovou záležitosťou najmä plávanie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tento týždeň pokrstil svoju novú publikáciu Bežec a lyžica, určenú pre každého kto pravidelne športuje (alebo uvažuje nad touto myšlienkou), a chcel by zefektívniť a optimalizovať svoje stravovacie návyky pred výkonom, počas výkonu, či ako súčasť regenerácie. Spoluautorkou knihy je nutricionistka a vytrvalostná bežkyňa Ivana Mesárošová. Krstnými rodičmi bol zlatý olympijský medailista Matej Tóth a herečka Gabriela Mihalčínová Marcinková.

 

FOTO+VIDEO Herečka Gabika Marcinková sa nezdá! Problémy jej nerobí thajský box ani odbehnutie maratónu

 

"Končí sa doba internetu a nepodpísaných a neoverených informácii," uviedol na krste Igor Bukovský. Autor mnohých publikácií naznačil, že nie všetky informácie dostupné na webových stránkach pochádzajú z dôveryhodných zdrojov. Bežný laik sa môže preto ťažšie na internete orientovať a selektovať odborné informácie.

 

"Dôležité je, aby si bežci uvedomili, že to nie je iba o behaní. Som za to, keď behanie robí radosť, ale zároveň, keď už behám, malo by to mať aj nejaký efekt, či už výkonnostný, alebo zdravotný. Zdravou výživou, zásadami zdravého stravovania môžu ľudia behať s väčšou radosťou a dosahovať lepšie výsledky," uviedol krstný otec Matej Tóth, ktorý ku zdravému stravovaniu vedie aj svoje dve dcérky. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona