VIDEO Bugár: Všetkých 14 našich poslancov podpísalo podporu novej vláde

NETKY.SK • 15 Marec 2018, 10:47 • 2 min
VIDEO Bugár: Všetkých 14 našich poslancov podpísalo podporu novej vláde

BRATISLAVA - Všetkých 14 poslancov Mosta-Híd podpísalo podporu novej vláde, ktorá vznikne po demisii Roberta Fica (Smer-SD). Na tlačovej konferencii to oznámil líder Mosta-Híd Béla Bugár s tým, že jeho strana vie, čo robí a ako robí, že takýto postup môže napätie v spoločnosti znížiť a je to tiež ústretový krok voči požiadavkám organizátorov protestov.

slovakia

left justify in out

Bugár zdôraznil, že jeho strana zotrvaním v koalícii po rozhodnutí premiéra abdikovať koná plne v súlade s uznesením republikovej rady. "Ja som v pondelok po republikovej rade prečítal uznesenie, ale niektorí počúvali len prvé dve vety. Tretia veta hovorí, že predsedníctvo má mandát v prípade ďalšieho vývoja konať bez nutnosti zvolať republikovú radu. Táto veta teda hovorí, že ak nastane zmena vo vývoji, predsedníctvo môže rozhodnúť. A včera aj rozhodlo, keďže premiér ponúkol svoju demisiu," vysvetľoval Bugár.

 

Podľa jeho slov Fico ešte minulý týždeň abdikáciu kategoricky odmietol. "Na republikovej rade boli aj otázky, že ak by k tomu náhodou došlo, či demisia je v tretej vete obsiahnutá. Aj Lucia Žitňanská vysvetľovala delegátom, že v tejto vete je zahrnutá aj demisia." V súvislosti s jej rozhodnutím nepokračovať v novej vláde poznamenal, že to bola dohoda v koalícii.

 

Napriek tomu viacero predstaviteľov Mosta-Híd doteraz novinárom hovorilo, že možnosťou sú len predčasné voľby alebo povalenie vlády. Medzi nimi bol aj predseda poslaneckého klubu Gábor Gál. "My sme hovorili, že rekonštrukcia vlády neprichádza do úvahy, požiadavka bola, že musí odstúpiť aj premiér. Tiež som povedal, že toto je iná situácia, o ktorej bude rokovať naše predsedníctvo," poznamenal.

 

Či okrem abdikácie premiéra žiadal Most-Híd aj odstúpenie policajného prezidenta, Bugár priamo neodpovedal. "Vždy budeme hovoriť o tom, čo momentálne považujeme za dohodnuté," uistil.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies