VIDEO Budúca ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská chce dokončiť začaté projekty

NETKY.SK • 21 Marec 2018, 17:26 • 2 min
VIDEO Budúca ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská chce dokončiť začaté projekty

BRATISLAVA - Som v prvom rade lekárka až potom ministerka a po politickej kariére netúžim, povedala novinárom budúca ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská.

slovakia

left justify in out

Kandidátka na ministerku zdravotníctva Andrea Kalavská sa bude snažiť dotiahnuť rozpracované projekty. Po rozhovore s prezidentom Andrejom Kiskom povedala, že mala veľké problémy prijať nomináciu. Zdôraznila, že je lekárka a nikdy nemala politické ambície. Priznala tiež, že má strach takmer zo všetkého, najviac z toho, či naplní očakávania.

"Uverila som projektom, ktoré sú na ministerstve zdravotníctva, je tam úžasný tím, ktorý, myslím si, že dokáže niečo zmeniť. Dovolím si povedať, že niektoré zmeny sú už viditeľné, a preto, aj keď veľmi nerada, alebo teda s veľkou pokorou prijímam tento post," povedala Kalavská.

 

Neúspešný kandidát na ministra vnútra Jozef Ráž mladší, v súčasnosti vedúci služobného úradu ministerstva zdravotníctva,  zostáva podľa Kalavskej na ministerstve. "Je veľmi múdry, schopný, pracovitý a ktorý dokáže pomôcť slovenskému zdravotníctvu. Ja si svoje pôsobenie na tomto ministerstve neviem, alebo nechcem bez neho predstaviť," poznamenala Kalavská.

Budúca ministerka rešpektuje kritiku zo strany Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek aj Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek. "Ľudsky mi je to trochu ľúto, lebo som sa snažila v mnohých veciach, ale budem sa snažiť ešte viac," uzavrela Kalavská.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies