VIDEO Vieme, kto dostane 13. a 14. plat!

NETKY.SK • 9 Október 2017, 13:27 • 2 min
VIDEO Vieme, kto dostane 13. a 14. plat!

BRATISLAVA – Bude schválený návrh vyplácania 13. a 14. platu zamestnancom z dielne strany SNS úspešný? Analytik vysvetľuje, v ktorých firmách ho privítajú.

slovakia

left justify in out

Andrej Danko si presadil jeden zo svojich predvolebných sľubov, a to dobrovoľné vyplácanie 13. a 14. platu. Podmienky majú byť na začiatku nastavené tak, že keď niekto pracuje vo firme dva roky, 15. júna môže dostať 13. plat, ktorý bude do sumy 500 eur oslobodený od odvodov a daní. Ak v nej pracuje štyri roky, 15. decembra môže dostať ďalšiu takúto odmenu. Minister financií Peter Kažimír to považuje za nástroj, ktorý by mohol motivovať firmy v dobrom stave, aby sa podelili o svoj zisk so svojimi zamestnancami. Jeho jednotlivé prvky budú nabiehať postupne od budúceho roka, konkrétne od 15. júna 2018.  

 

Naskytá sa otázka, kto každý sa teda môže tešiť na trinásty a štrnásty plat. Ekonomického analytika sme sa opýtali, ako hodnotí tento návrh, ako sa k nemu postavia samotní zamestnávatelia a do akej miery to ovplyvní vyplácanie odmien pracovníkov. Viac sa dozviete vo videu. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies