VIDEO Budhistický mních má skutočne prelomový prístup k viere! Takto chce prilákať mladých

NETKY.SK • 24 November 2017, 12:34 • 2 min
VIDEO Budhistický mních má skutočne prelomový prístup k viere! Takto chce prilákať mladých

Jeden z mníchov japonského budhistického kláštora chce mladým ľudom sprostredkovať vieru naozaj inovatívne!

slovakia

left justify in out

Gyósen Asakura je 49-ročný mních, ktorý pôsobí v kláštore vo Fukui. Jeho život však nebol takýto pokojný po celý čas. V minulosti sa totiž živil ako DJ. Tejto svojej vášne sa ale nechce vzdať ani teraz.

 

V roku 2015 prebral Gyósen vedenie chrámu po svojom otcovi a rozhodol sa, že spraví zmenu, ktorá by bola pozitívne vnímaná najmä mladými veriacimi, ktorých je čoraz menej. Tak sa zrodil nápad odslúžiť „techno“ omšu.

 

Takáto forma podania viery bola doposiaľ nevídaná, stretla sa však s veľkým úspechom a záujmom, presne tak, ako si to Gyósen prial. Využil tu svoje bohaté dídžejske skúsenosti a podarilo sa mu tak spojiť lásku k elektronickej hudbe so svojim poslaním, vďaka čomu oslovil mnohých mladých, ktorí sa začali o budhizmus zaujímať viac.

 

Techno omša sa tu slúži niekoľkokrát do roka. Okrem hudby, do ktorej znie prednes svätých textov využíva aj svetelnú šou. A tá je skutočne veľkolepá. Samozrejme, každá minca má dve strany a vždy sa nájdu aj nejakí odporcovia. Niektorí, najmä tradiční mnísi, nie sú s takouto zábavnou formou podania viery veľmi stotožnení.

 

Ako Gyósen vysvetľuje, aj v klasickom poňatí budhizmu majú svetlá, lesk a monumentálnosť svoje nezanedbateľné miesto, on to len vylepšil, umocnil a pritiahol tým nových veriacich.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies