VIDEO Britský princ William s manželkou a deťmi pricestoval na návštevu Kanady

NETKY.SK • 26 September 2016, 07:25 • 2 min
VIDEO Britský princ William s manželkou a deťmi pricestoval na návštevu Kanady

VICTORIA - Britský princ William a jeho rodina pricestovali v sobotu na oficiálnu návštevu Kanady. Lietadlo vojvodu a vojvodkyne z Cambridgea pristálo na letisku vo Victorii, hlavnom meste provincie Britská Kolumbia, kde ich privítal kanadský premiér Justin Trudeau s manželkou.

slovakia

left justify in out

Panovnícky pár zavítal do Kanady po piatich rokoch; v lete 2011 sem Wiliam a Catherine pricestovali ako čerství manželia. Terajšiu návštevu už absolvujú aj so svojimi dvoma deťmi - ročnou princeznou Charlotte, pre ktorú je to vôbec prvá zahraničná cesta, a trojročným princom Georgeom, píše stanica BBC.

 

 

Ide o pomerne ojedinelú príležitosť vidieť túto štvorčlennú kráľovskú rodinu pohromade, keďže princ William a jeho manželka svojich potomkov chránia pred záujmom médií.

 

Vojvoda pred budovou zákonodarného zboru provincie predniesol príhovor adresovaný tisíckam zhromaždených občanov. Kráľovský pár sa zúčastnil aj na kladení vencov k pamätníku kanadských vojakov padlých v Afganistane.

 

Vojvoda a vojvodkyňa plánujú v Kanade viac než 30 stretnutí. Navštívia viacero veľkých miest, v cestovnom pláne však majú aj odľahlé oblasti Kanady. Okrem Britskej Kolumbie zavítajú aj do provincie Yukon. Ich cesta po Kanade, kde je hlavou štátu britská kráľovná Alžbeta II., potrvá do 1. októbra.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona