VIDEO Brit Fraser Corsan vytvoril svetový rekord v rýchlosti pádu pri zoskoku wingsuit

NETKY.SK • 8 Jún 2017, 17:42 • 2 min
VIDEO Brit Fraser Corsan vytvoril svetový rekord v rýchlosti pádu pri zoskoku wingsuit

BRATISLAVA - Fraser Consan vytvoril nový svetový svetový rekord v rýchlosti voľného pádu počas zoskoku wingsuit. Stal sa tak najrýchlejším mužom sveta, ktorý dosiahol extrémnu rýchlosti bez pomoci strojov.

slovakia

left justify in out

Pri páde nabral rýchlosť 249 metrov za sekundu, čím prekonal predchádzajúci rekord 234 metrov za sekundu. Rekord čaká na potvrdenie, po ktorom bude uverejnený v Guinnessovskej knihe rekordov.

 

Brit Corson uskutočnil skok v Kalifornskom Davise. Do výšky 10,823 metrov, kde teplota vzduchu klesala pod -130 stupňov Celzia, sa vyniesol teplovzdušným balónom. Jedným z kľúčov k dosiahnutiu takejto rýchlosti pri zoskoku je aj špeciálna kombinéza wingsuit, vytvárajúca krídla medzi rukami, bokmi a nohami, zhotovená z materiálov izolujúcich telo a eliminujúcich odpor vzduchu.

Corsonovi, ktorý sa tomuto športu venuje viac ako 17 rokov, sa skokom nepodarilo prekonať ďalšie tri rekordy - dosiahnuť najvyšší bod zoskoku, najväčšiu dĺžku pádu a najdlhší čas pádu. Dohľad nad rekordom vykonávala Guinessova komisia a Medzinárodná aeronautická federácia.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies