VIDEO Brazílčania sa naladili pred MS víťazne, Neymar nadchol: "Výkon teší"

NETKY.SK • 11 Jún 2018, 08:06 • 2 min
VIDEO Brazílčania sa naladili pred MS víťazne, Neymar nadchol: "Výkon teší"

VIEDEŇ - Susedné Rakúsko zažilo v nedeľu dva športové sviatky. Tenista Dominic Thiem bojoval v Paríži vo finále grandslamového turnaja Roland Garros a v tom istom čase nastúpila futbalová reprezentácia vo Viedni na prestížne prípravné stretnutie s Brazíliou, ktorá bude už onedlho na majstrovstvách sveta v Rusku ašpirovať na šiesty titul.

slovakia

left justify in out

Priamo na Štadión Ernsta Happela sa vybralo takmer 50.000 ľudí. Videli najväčšiu atrakciu, ktorou tentoraz v Prátri nebol zábavný park, ale jeden z popredných svetových tímov, ktorý navyše prišiel v skvelej fazóne. Titeho zverenci uspeli 3:0 a pripísali si štvrté tohtoročné víťazstvo "na nulu" v rovnakom počte vystúpení, keď predtým zdolali aj Rusov (3:0), úradujúcich svetových šampiónov z Nemecka (1:0) a Chorvátov (2:0). Spoločne s novembrovou remízou s Anglickom (0:0) neinkasovali v piatich medzištátnych zápasoch za sebou.

 

"Dosiahli sme nesmierne dôležité víťazstvo pred začiatkom majstrovstiev sveta. Musíme byť spokojní s naším výkonom, teraz na nás čakajú už súťažné zápasy. Musíme sa sústrediť na náš otvárací súboj na šampionáte," povedal Philippe Coutinho, ktorý stanovil gólom v 69. minúte výsledok viedenského merania síl. Na ihrisku pobudol do 76. minúty, keď ho vystriedal Taison.

 

Pri nástupe si najväčšie ovácie od prevažne bielo-červeného publika vyslúžil Neymar, ktorý si ich vypýtal aj v druhom polčase. Hoci v úvodnom dejstve stratil viackrát loptu, po zmene strán ozdobil duel individuálnou akciou, keď si "posadil" obrancu, šancu nedal ani brankárovi a štýlovo upravil na 2:0.

 

 

img

Obrancu si posadil na zem a upravil na 2:0. Foto: SITA

 

 

V 85. stretnutí v najcennejšom drese strelil 55. gól, skóroval pred pár dňami aj do siete Chorvátska pri návrate po trojmesačnej absencii, ktorú zavinilo zranenie. Je naspäť a Brazília sa bude predovšetkým naňho spoliehať aj na turnaji v Rusku. O týždeň 17. júna hrá proti Švajčiarsku, v E-skupine narazí aj na Kostariku (22. júna) a Srbsko (27. júna).

 

"Pre nás to bol vydarený duel. Ukázali sme kvalitu, máme radosť z predvedeného výkonu i dosiahnutého výsledku. Zranenie je za mnou, teší ma aj môj výkon," uviedol Neymar. Predstavenie vzbudilo pozornosť nielen u domácich a brazílskych novinárov, ale aj u žurnalistov z okolitých krajín. Pokiaľ chceli v mix-zóne ukoristiť vyjadrenia Neymara a jeho spoluhráčov, museli sa vyzbrojiť trpezlivosťou, prví hráči vyšli z kabíny približne o 19.30 h. Ako však poznamenal jeden z brazílskych novinárov, pri tomto mužstve to nebolo nič neobvyklé.

 

Rekordní päťnásobní majstri sveta ukončili stopercentnú bilanciu Rakúšanov, odkedy na ich lavičku v novembri zasadol nemecký tréner Franco Foda. V kvalifikačnej skupine skončili za Srbskom, Írskom aj Walesom, no po jeho nástupe zdolali Uruguaj, Slovinsko, Luxembursko, Rusko i Nemecko. "Bol to náš tretí zápas po dlhej klubovej sezóne. Chýbala nám energia, stále sme to skúšali, no zakaždým nám chýbal jeden krok," povedal Foda.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies