VIDEO Bratislavu v pohybe roztancuje po 21. raz robot

NETKY.SK • 25 September 2017, 13:23 • 2 min
VIDEO Bratislavu v pohybe roztancuje po 21. raz robot

BRATISLAVA - Predstavením, v ktorom vystúpi robot, otvorí medzinárodný festival súčasného tanca Bratislava v pohybe svoj 21. ročník. Významný taiwanský choreograf a tanečník Huang Yi a jeho robotický spoločník Kuka odštartujú festival v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava v nedeľu 1. októbra o 19:00.

slovakia

left justify in out

Festival, ktorý už tradične prináša na Slovensko diela špičkových súborov a umelcov z oblasti súčasného tanca z celého sveta, sa uskutoční spravidla koncom týždňa od 1. do 22. októbra na scéne historickej budovy Slovenského národného divadla, Mestského divadla Pavla Országha Hviezdoslava, tiež v priestore A4 na Karpatskej ulici a Arteatre na Bielej ulici v Bratislave, agentúru SITA o tom za organizátorov z Asociácie Bratislava v pohybe informovala Dana Freyerová.

V druhý festivalový deň 6. októbra sú na programe tri choreografie. V priestore súčasnej kultúry - A4 v budove YMCA na rohu ulíc Karpatská a Šancová sa predstavia od 20:00 dva súbory z Južnej Kórey a jeden zo Slovinska. Mužské duo WOO-SANG JEONA odtancuje Lost Room, po ňom si publikum pozrie titul Between v podaní dvojice Gayoung Lee a Kyum Ahna. Alien Express slovinských tanečníkov Žigana Krajnčana a Gašpera Kunšeka skúma rôzne stavy a výrazy.

 

Domácu tanečnú scénu zastúpia na festivale 8. októbra Yuri Korec s predstavením d-Body-m a 20. októbra fyzické divadlo Debris company s predstavením WOW! Svetoznáma Philippe Saire company, ktorá má od svojho vzniku v roku 1986 na svojom konte vyše 30 choreografií a vyše tisíc vystúpení v 200 mestách Európy, Afriky, Ázie, Blízkeho východu a Ameriky, príde na Bratislavu v pohybe po druhý raz 14. októbra a o 20:00 vystúpi v priestore A4.

 

Po ich predstavení premietnu filmy Cartographie 7, Cartographie 9, Cartographie 10 a Cartographie 11. Počas posledného festivalového týždňa uvidia diváci 17. októbra v historickej budove Slovenského národného divadla španielsky súbor La Veronal a ich dielo Siena. Následne 21. októbra v priestore A4 vystúpi maďarský súbor Timothy and the things s titulom Your mother at my door.

Sprievodným podujatím festivalu bude predstavenie v uliciach centra hlavného mesta Kilometrový tanec. Otestuje, či by tanečníci vedeli natiahnuť svoj tanec namiesto obmedzeného priestoru javiska až na kilometrovú vzdialenosť. „Kilometrový tanec je aj reakciou na to, že súčasný tanec nemá v Bratislave vlastný priestor, a tak vychádza do ulíc,“ objasnili v tlačovej správe k festivalu jeho organizátori.

 

Začne sa na Kamennom námestí a končí sa na Hlavnom námestí. Kilometrový tanec bude zakaždým iný vďaka šiestim osobnostiam slovenského tanečného umenia, ktorých spojenie v jednom projekte je unikátne, a to Jara Viňarského (1.10.), Jána Valíka (7.10.), Sone Ferienčíkovej (8.10.), Martiny Hajdyly Lacovej (14.10.), Lívie Balážovej (15.10.) a Radoslava Piovarčiho (22.10.). Predstavenie sa začne vždy o 15:00. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona