VIDEO Brankár Brignoli zastúpil útočníkov a rozhodol o premiérovom bode Beneventa v Serii A

NETKY.SK • 4 December 2017, 15:13 • 2 min
VIDEO Brankár Brignoli zastúpil útočníkov a rozhodol o premiérovom bode Beneventa v Serii A

BENEVENTO - Futbalisti Beneventa v nedeľňajšom domácom zápase 15. kola Serie A remizovali s hráčmi AC Miláno 2:2 a získali svoj historicky prvý bod v najvyššej talianskej súťaži.

slovakia

left justify in out

Hrdinom nováčika Serie A sa stal brankár Alberto Brignoli. Práve on v piatej minúte nadstaveného času zužitkoval priamy kop Danila Cataldiho, hlavou prekonal gólmana hostí Gianluigiho Donnarummu a rozhodol o konečnom výsledku.

 

"Teším sa za celý tím. Doteraz sme iba prehrávali a teraz máme dôvod na oslavu. Nemali sme čo stratiť, len som zavrel oči a vyskočil. Hrať v Serii A je splnený sen, hoci sme dúfali v lepšie výsledky," povedal 26-ročný kmeňový hráč Juventusu Turín Brignoli.

 

Ten sa stal prvým brankárom od roku 2001, ktorému sa podarilo skórovať v ligovom dueli. Pred ním sa rovnakým kúskom blysol Massimo Taibi z Regginy v stretnutí s Udinese.

Nešťastný gól v závere nepotešil trénera milánskeho AC Gennara Gattusa. Pre bývalého stredopoliara to bola premiéra na lavičke "rosso-neri" po tom, ako minulý týždeň nahradil Vincenza Montellu.

 

"Bodnutie nožom by bolelo menej. Nikdy by som nečakal, že inkasujeme v poslednej minúte a navyše od brankára," neskrýval sklamanie Gattuso. Milánčania nezvíťazili v treťom zápase po sebe a napriek vysokým ambíciám figurujú v tabuľke až na 8. mieste.

Benevento nebodovalo v úvodných 14 ligových zápasoch, čo je historicky najhorší vstup do sezóny spomedzi všetkých tímov z piatich najlepších európskych súťaží. Predtým držal nelichotivé prvenstvo Manchester United, ktorý v ročníku 1930/1931 prehral 12-krát v sérii. Informácie zverejnil web BBC.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies