VIDEO: Chára a spol. to zvládli, Boston je po vyradení Toronta hore nohami

NETKY.SK • 24 Apríl 2019, 10:07 • 2 min
VIDEO: Chára a spol. to zvládli, Boston je po vyradení Toronta hore nohami

BOSTON - Boston Bruins postúpil do 2. kola play-off bojov o Stanleyho pohár, keď vo vyčerpávajúcej sedemzápasovej bitke zdolali hráčov Toronta Maple Leafs 4:3. V rozhodujúcom siedmom súboji 1. kola "medvede" z Bostonu využili výhodu domáceho prostredia a zvíťazili 5:1.

slovakia

left justify in out

Slovenský kapitán domácich Zdeno Chára odohral 24:37 min, najviac zo všetkých hráčov svojho tímu. Chára síce nemal strelu na bránku, ale zo zápasu si odniesol tri plusové body a tiež zablokoval jednu strelu súpera a uštedril jeden bodyček. Súperom Bostonu v semifinále Východnej konferencie bude Columbus, prvý duel odohrajú vo štvrtok 25. apríla v bostonskej TD Garden.


Chára strávil na ľade 24 minút a 37 sekúnd a bol najvyťažovanejším hráčom Bostonu. "Je to skvelé. Fanúšikovia boli veľmi hluční a dodávali nám extra energiu. Ďakujeme všetkým fanúšikom, ktorí prišli, ale aj tým, ktorí pozerali zápas doma," povedal Chára pre nhl.com. Fínsky brankár Rask bol veľkou oporou domácich, keď vykryl 32 striel, jeho náprotivok Frederik Andersen chytil 27 pokusov domácich. V zostave Toronta chýbal obranca Martin Marinčin, ktorý by po vypadnutí kanadského tímu mohol posilniť Slovensko na MS.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

You brought it tonight, Boston. We’ll see you Thursday night at @tdgarden. 👊

Príspevok, ktorý zdieľa Boston Bruins (@nhlbruins),

 

Hrdinami Bostonu v zápase číslo sedem boli hráči zo štvrtého útoku Sean Kuraly a Joakim Nordström, ktorí si pripísali po góle aj asistencii. Fínsky brankár Tuukka Rask, ktorý rovnako ako v celej sérii opäť dostal prednosť pred Jaroslavom Halákom, chytil 32 z 33 striel hráčov Toronta. Rozhodujúcim okamihom zápasu bol gól Seana Kuralyho na 3:1 v 43. min, potom si už domáci postrážili víťazstvo umnou taktickou hrou. Posledné dva góly už padli do opustenej bránky pri power-play Maple Leafs. Boston vyradil Toronto v siedmich zápasoch 1. kola play-off aj pred rokom a rovnako aj v ročníku 2012/2013.

"Úžasný zápas. Fanúšikovia boli maximálne hluční a dávali nám energiu navyše. Ďakujeme všetkým, ktorí nás prišli povzbudiť, ale aj tým pri televíznych obrazovkách. Veľmi nám pomohli," uviedol po zápase Zdeno Chára. Štyridsaťdvaročný veterán hrá v štrnástom play-off v kariére v NHL a v utorok absolvoval už trinásty zápas číslo sedem, čím vyrovnal historický rekord NHL v tejto štatistike. Pred Chárom odohrali trinásť rozhodujúcich "siedmych" súbojov o postup v play-off iba dvaja hráči - brankár Patrick Roy a obranca Scott Stevens.

Play-off NHL 2018/2019 - štvrťfinále - 7. zápasy - utorok:

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Boston - Toronto 5:1 (2:0, 0:1, 3:0) - konečný výsledok série: 4:3, Boston postúpil do semifinále konferencie
Góly: 15. Nordström (Grzelcyk, Kuraly), 18. M. Johansson, 43. Kuraly (Acciari, Nordström), 58. Coyle (Krejčí), 60. Bergeron - 24. Tavares (Ennis)
Zdeno Chára (Boston) odohral 24:37 min, 1 "hit", 1 zablokovaná strela, 3 plusové body

 



ZÁPADNÁ KONFERENCIA

San Jose - Vegas 5:4 po predĺžení (0:1, 0:1, 4:2 - 1:0) - konečný výsledok série 4:3, San Jose postúpilo do semifinále konferencie
Góly: 50. Couture (Labanc, Hertl), 51. Hertl (W. Karlsson, Labanc), 53. Couture (Burns, Labanc), 54. Labanc (Meier), 69. Goodrow (E. Karlsson, Sörensen) - 11. W. Karlsson (Marchelssault, R. Smith), 30. Eakin (McNabb, Theodore), 44. Pacioretty (Mark Stone), 60. Marchessault (R. Smith, Mark Stone)

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona