VIDEO Boris Kollár: V Letisku Piešťany sa do 29. novembra uskutoční poslanecký prieskum

NETKY.SK • 21 November 2016, 14:43 • 2 min
VIDEO Boris Kollár: V Letisku Piešťany sa do 29. novembra uskutoční poslanecký prieskum

BRATISLAVA – V spoločnosti Letisko Piešťany sa do týždňa uskutoční poslanecký prieskum. Informoval o tom dnes predseda parlamentného výboru pre verejnú správu a regionálny rozvoj a opozičného hnutia Sme rodina Boris Kollár.

slovakia

left justify in out

"Na výbore sme schválili poslanecký prieskum v Letisku Piešťany, ktorý sa uskutoční do 29. tohto mesiaca, pretože na 29. novembra je zvolané valné zhromaždenie. Iniciátorom je Trnavský samosprávny kraj (TTSK), ktorý chce zlikvidovať Letisko Piešťany. Z našej strany, z mojej určite, je tam podozrenie na niektoré nekalé činnosti, nakoľko veriteľom firmy je napríklad samotné vedenie Letiska Piešťany," vyhlásil Kollár.

 

 

 

Letisko je podľa opozičného poslanca dlhodobo v strate, pričom vedenie eviduje voči vlastnej firme pohľadávku vo výške 600.000 eur. "Člen dozornej rady požičia letisku 300.000 eur a zrazu má na seba prepísané pozemky. Je tam veľmi veľa otáznikov, ktoré sa nám nepáčia. V Piešťanoch vznikla petícia, ľudia sa búria, nechcú zrušiť letisko, lebo by to mohlo zabrzdiť rozvoj regiónu. Ak sa letisko zlikviduje, už sa veľmi ťažko naštartuje, pretože tam jestvujú licencie a povolenia," podčiarkol.

 

Letisko podľa neho treba dať do reštrukturalizácie, zachovať jeho funkčnosť a nájsť mu schopný manažment. "Treba nájsť niekoho, kto si letisko prenajme, hoci za 1 euro. Letisko totiž potrebuje aj mesto Piešťany, aj región," dodal Kollár.

 

 

 

Ďalšou existenciou Letiska Piešťany, a.s., sa minulý týždeň zaoberali poslanci TTSK aj piešťanský mestský parlament. Nad letiskom visí hrozba zatvorenia, spoločnosť má dlh 1,8 milióna eur a stále narastá. Na koniec novembra je zvolané valné zhromaždenie, ktoré by malo v danej veci rozhodnúť.

 

Akcie letiska vlastní TTSK (59,31 %), štát cez ministerstvo dopravy (20,65 %) a samotné kúpeľné mesto (20,04 %). Jeho majetok má hodnotu vyše 22 miliónov eur. Z dlžnej sumy 1,8 milióna eur predstavuje vyše 600.000 eur dlh predstavenstvu a dozornej rade na nevyplatených odmenách, 500.000 eur je záväzok za daň z nehnuteľnosti mestu Piešťany od roku 2010.

 

Letisko dlhuje aj členovi dozornej rady Petrovi Sopkovi, ktorý mu od minulého roka požičal viackrát ako fyzická osoba spolu viac ako 300.000 eur. Prima banke dlhuje firma 200.000 eur, zamestnancom a ďalším spoločnostiam, medzi nimi aj Advokátskej kancelárii JUDr. Sopko & JUDr. Floriš & JUDr. Spál za právne služby, spolu viac ako 100.000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona