VIDEO Islamisti udreli na Sinajskom poloostrove: počty mŕtvych a zranených idú do stoviek

NETKY.SK • 24 November 2017, 14:18 • 2 min
VIDEO Islamisti udreli na Sinajskom poloostrove: počty mŕtvych a zranených idú do stoviek

KÁHIRA - Najmenej 235 ľudí zahynulo a 130 ich bolo zranených pri teroristickom útoku na severe egyptského polostrova Sinaj, kde zatiaľ neznámi páchatelia v piatok odpálili výbušné zariadenia a spustili paľbu na veriacich pri šiitskej mešite.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry AP charakter útoku nasvedčuje tomu, že ho spáchali miestni povstalci napojení na extrémistickú organizáciu Islamský štát. K výbuchom došlo počas poludňajších modlitieb, na čo začali útočníci zo štyroch terénnych áut strieľať do ľudí opúšťajúcich mešitu. Podľa zatiaľ nepotvrdených informácií strieľali dokonca aj po autách záchrannej služby.

 

 

V súvislosti s útokom na mešitu egyptské úrady vyhlásili trojdňový štátny smútok. Zvrhnutie egyptského islamisticky orientovaného prezidenta Muhammada Mursího armádou v roku 2013 viedlo k vystupňovaniu útokov islamských radikálov, ku ktorým dochádza najmä na severe Sinajského polostrova.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona