VIDEO Bombové útoky v Thajsku podľa polície zorganizoval jeden človek

NETKY.SK • 14 August 2016, 12:24 • 2 min
VIDEO Bombové útoky v Thajsku podľa polície zorganizoval jeden človek

BANGKOK - Bombové útoky, ktoré otriasli vo štvrtok a v piatok piatimi provinciami Thajska, riadila podľa zistení tamojšej polície jednotlivá osoba. Vyhlásil to dnes námestník šéfa národnej polície Pongsapat Pongčaroen, ktorého vyjadrenie pre médiá priniesla agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia majú podľa neho "jasnú predstavu", kto stojí za vlnou útokov na turistické destinácie a úradné budovy, žiadne podrobnosti ohľadne organizátora či motívu však zatiaľ nezverejnil. "Tieto udalosti boli prepojené, dôkladne naplánované... a zorganizované jednotlivou osobou," povedal Pongčaroen.


Výbuchy náloží na juhu Thajska si podľa údajov DPA vyžiadali štyroch mŕtvych a vyše 30 zranených vrátane najmenej desiatich cudzincov.


Polícia v sobotu večer zverejnila podobizeň jednotlivca, ktorý je údajne členom siete zodpovednej za túto vlnu útokov. Bol tiež vydaný zatykač na osobu, ktorá približne v časovom rozmedzí výbuchov založila požiar v obchodnom dome. Podľa Pongčaroena medzi bombovými a podpaľačským útokom existuje prepojenie.


Šéf thajskej polície Čakthip Čaidžinda predpokladá, že za útokmi stoja odporcovia novej ústavy, ktorú navrhla vládnuca chunta a ktorú občania schválili minulú nedeľu v referende. Obe hlavné politické strany, ktoré viedli kampaň proti novej ústave, však tieto útoky odsúdili.




 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies