VIDEO Boje na východe Ukrajiny pokračujú: Zomierajú opäť nevinní civilisti

NETKY.SK • 3 Február 2017, 12:57 • 2 min
VIDEO Boje na východe Ukrajiny pokračujú: Zomierajú opäť nevinní civilisti

ADJIVKA - Intenzívne ostreľovanie zažívajú dnes oblasti východnej Ukrajiny, ktoré sú pod kontrolou vlády, ako aj proruských povstalcov. Pokračuje tak stupňovanie tohtotýždňových bojov.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová dnes informovala, že v meste Doneck, hlavnej bašte Ruskom podporovaných separatistických povstalcov, bolo zabitých ukrajinskou armádou niekoľko civilistov. Neposkytla však podrobnosti.

 

 

Ostreľovanie z povstaleckej strany sa sústreďovalo na východoukrajinské mesto Avdijivka, nachádzajúce sa severne od spomínaného Donecka. Vo štvrtok večer tam pri ostreľovaní utrpel zranenie oka britský fotograf, uvádzalo sa na stránke protipovstaleckej vojenskej operácie Ukrajiny na Facebooku.

 

 

Tento týždeň prišlo pri bojoch o život údajne najmenej 15 ľudí. Počas ozbrojeného konfliktu medzi vládnymi vojakmi a povstalcami, ktorá sa začala v apríli 2014, zahynulo vyše 9700 ľudí.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies