VIDEO: Bližšie k budúcnosti. V Japonsku začali predávať stroje, ktoré majú nahradiť autá

NETKY.SK • 28 Október 2021, 09:13 • 2 min
VIDEO: Bližšie k budúcnosti. V Japonsku začali predávať stroje, ktoré majú nahradiť autá

BRATISLAVA - Takzvaný hoverbike si zatiaľ nemôže dovoliť každý. Stojí totiž 680-tisíc dolárov (v prepočte približne 585-tisíc eur).

slovakia

left justify in out

Japonský startup A.L.I. Technologies ponúka alternatívny spôsob dopravy. Je ním takzvaný hoverbike, čiže vznášadlo, ktoré je podobné motorke. V stredu uviedli na trh limitovanú edíciu XTurismo. Za spoločnosťou, ktorá sídli v Tokiu, stoja futbalista Keisuke Honda a gigant Mitsubishi

 

img

 

Stroj dokáže fungovať na jedno nabitie 40 minút a dosiahnuť rýchlosť 100 kilometrov za hodinu. Firma chce do polovice roka 2022 vyrobiť 200 strojov. Každý má hmotnosť 300 kilogramov, je vybavený konvenčným motorom a 4 motormi napájanými batériami. "Doteraz sme si mohli vybrať medzi pohybom na zemi a na oblohe," povedal zástupca spoločnosti Daisuke Katano. "Veríme, že ponúkame nový spôsob dopravy," dodal. 

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Jeff Bezos chce vybudovať súkromnú vesmírnu stanicu. Ako bude vyzerať?

 

V Tokiu žije 13,5 milióna ľudí. Súčasné zákony nedovoľujú vznášať sa na hoverbiku ponad preplnené japonské cesty. Katano však verí, že ich zatiaľ budú môcť využívať aspoň záchranné zložky v nedostupných oblastiach. 

 

 

Ben Gardner z firmy Pinsent Masons pre BBC News povedal, že vozidlá pripomínajúce ďalekú budúcnosť sa zdajú byť každým rokom bližšie k realite. Zameranie sa na nové technológie v ostatných rokoch signalizuje zmenu. "Súčasné testovanie technológií, akými sú autonómne autá, roboty a drony, ukazujú plány na nové formy dopravy, ktoré preniknú zo sveta sci-fi do reality," vyhlásil.  

 

Možno vás zaujme: Majk Spirit predstavuje budúcnosť v umení a technológiách!

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies