VIDEO: Aktivisti z Greenpeace odpálili ohňostroj v jadrovej elektrárni

NETKY.SK • 12 Október 2017, 13:42 • 2 min
VIDEO: Aktivisti z Greenpeace odpálili ohňostroj v jadrovej elektrárni

PARÍŽ - Osem environmentálnych aktivistov preniklo dnes do areálu francúzskej jadrovej elektrárne a odpálilo ohňostroj. Chceli tak upozorniť na potrebu lepšej ochrany jadrového odpadu a protestovali voči závislosti Francúzska od jadrovej energie.

slovakia

left justify in out

Energetická spoločnosť EDF informovala, že čin aktivistov z organizácie Greenpeace nemal žiadny vplyv na bezpečnosť elektrárne v Cattenome na východe krajiny. Aktivistov zatkli osem minút po tom, ako vstúpili do areálu elektrárne, a podľa EDF im hrozí súdna žaloba.

 

Yannick Rousselet, hovorca Greenpeace, uviedol, že akcia odhalila bezpečnostné riziká, pretože aktivisti sa dostali do vzdialenosti 100 metrov od otvorených nádrží s jadrovým odpadom. Greenpeace lobuje za to, aby sa vo Francúzsku vybudovali nad otvorenými nádržami s odpadom špeciálne silá.

 

Francúzska vláda sa zaviazala viac rozvíjať obnoviteľné zdroje energie a obmedziť závislosť na čoraz starších jadrových elektrárňach, ktoré sú v súčasnosti zdrojom väčšiny elektrickej energie v krajine, pripomína agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies