VIDEO Bitka v tureckom parlamente: Traja poslanci utrpeli zranenia!

NETKY.SK • 5 August 2014, 07:33 • 2 min
VIDEO Bitka v tureckom parlamente: Traja poslanci utrpeli zranenia!

ANKARA - Najmenej traja poslanci utrpeli dnes zranenia počas bitky, ktorá vypukla počas rokovania tureckého parlamentu, oznámila agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zákonodarcovia z vládnej Strany spravodlivosti a rozvoja (AKP) sa dostali do prudkého sporu s poslancami nacionalistickej opozície. Stalo sa tak počas rozpravy o tom, či by mal parlament začať vyšetrovanie prípadov islamistov, ktorí odchádzajú bojovať do Iraku a Sýrie.

 

Po vypuknutí pästného súboja predseda poslaneckého zboru Cemil Cicek odročil zasadnutie na utorok. K bitke došlo len niekoľko dní pred tureckými prezidentskými voľbami, ktoré sa budú konať 10. augusta.

 

Turecký parlament zažil podobný vyhrotený konflikt aj vo februári tohto roku, keď sa prerokúval návrh zákona o posilnení kontroly nad súdnictvom. Dvoch poslancov vtedy museli hospitalizovať s menšími zlomeninami. 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies