VIDEO Bieleho losa neodstrelia, ľudia ho zachránili

NETKY.SK • 17 November 2017, 09:57 • 2 min
VIDEO Bieleho losa neodstrelia, ľudia ho zachránili

ŠTOKHOLM - Švédska polícia zrušila svoje staršie rozhodnutie o nutnosti odstrelu bieleho losa, ktorý sa stal v lete hitom internetu. Spravila tak krátko potom, čo petíciu za záchranu vzácneho zvieraťa podpísali desiatky tisíc ľudí, informoval server Spiegel online.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie o odstrele bieleho losa nariadila polícia provincie Värmland  potom, čo zviera napadlo ženu, ktorá venčila svojich psov, píše server Novinky.cz. Proti zabitiu párnokopytníka sa však zdvihla vlna nevôle. Jednu z petícií za jeho záchranu podpísalo viac ako 50-tisíc ľudí.

 

Kvôli značnému záujmu ľudí, ktorí si ho chceli vyfotografovať či natočiť, prišiel los o prirodzenú plachosť, vysvetlila útok organizácia Djurens rätt, ktorá bojuje za práva zveirat a iniciovala aj jednu z petícií za jeho záchranu.

 

Podľa švédskeho denníka Aftonbladet polícia vzala svoje rozhodnutie späť aj kvôli tomu, že v uplynulých deviatich mesiacoch los nikoho nenapadol. Zviera upútalo pozornosť v polovici augusta, keď ho vyfotografoval a potom aj natočil Hans Nilsson z mesta Eda.

 

Los má zvyčajne hnedú srsť. Z asi 300-tisíc jedincov tohto druhu žijúcích vo Švédsku je biela asi len stovka, uviedla  agentúra DPA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies