VIDEO Biblické mesto Betlehem pred Vianocami praská vo švíkoch

NETKY.SK • 15 December 2018, 06:00 • 2 min
VIDEO Biblické mesto Betlehem pred Vianocami praská vo švíkoch

Biblické mesto Betlehem zažíva tento rok pred Vianocami najrušnejšiu turistickú sezónu. Kapacity hotelov sú na sviatky už prakticky naplnené a príval návštevníkov teší aj miestnych obchodníkov.

slovakia

left justify in out

Do Ježišovho rodiska mieria pútnici a veriaci z celého sveta, aby si pripomenuli narodenie významnej duchovnej osoby, píše agentúra Reuters.

 

Mestom, nachádzajúcom sa na Západnom brehu Jordánu, prúdia davy ľudí. Všetci mieria do Chrámu Narodenia Pána, stovky rokov starej baziliky, v ktorej základoch sa podľa kresťanov mal Ježiš narodiť. "Prichádza k nám teraz naozaj veľa ľudí," uviedol palestínsky minister cestovného ruchu Rula Ma'ayah a dodal, že tohtoročná návštevnosť je rekordná. Podľa lokálnej hotelovej asociácie presiahne miera obsadenosti ubytovacích zariadení do konca roka 95 percent.

 

img

 

Do biblického mesta sa návštevníci schádzajú naozaj z celého sveta. "Viera je našou cestou, preto sme dorazili aj s priateľmi, aby sme všetci videli miesto, kde sa Ježiš narodil, na vlastné oči," uviedla pútnička z Filipín Princess Bondocová. Medzi turistami sú ale aj Francúzi, Američania alebo Briti. "Je to veľmi pekné staré mesto a je zaujímavé vidieť, ako tu ľudia žijú. Popravde sme veľmi prekvapení, koľko turistov tu je," povedal pre Reuters Philippe Tessier z Francúzska.

 

img

 

Za príliv návštevníkov sú vďační nielen hotelieri, ale aj miestni obchodníci a predajcovia suvenírov. "Myslím, že toto je jeden z najlepších rokov za poslednú dobu. A verím, že je to aj z dôvodu, že k nám mieria aj skupiny amerických turistov, aby našu komunitu podporili, najedli sa alebo nakúpili miestny tovar, ako napríklad výrobky z olivového dreva, ktoré sa v Betleheme vyrábajú," myslí si Maher Kanawati, majiteľ miestneho obchodíku so suvenírmi.

 

img

 

Betlehem sa nachádza zhruba osem kilometrov od Jeruzalema, a aj keď je dnes väčšinovo moslimský, žije v ňom silná komunita palestínskych kresťanov. Množstvo návštevníkov do mesta mieri v rámci väčšej pútnickej cesty po Izraeli.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies