VIDEO Bezdomovec dostal peniaze, ihneď odišiel do obchodu s alkoholom: Stalo sa to, čo nikto nečakal!

NETKY.SK • 24 December 2014, 08:00 • 2 min
VIDEO Bezdomovec dostal peniaze, ihneď odišiel do obchodu s alkoholom: Stalo sa to, čo nikto nečakal!

LOS ANGELES – Toto je Thomas, doľahli na neho ťažké časy a skončil ako bezdomovec.

slovakia

left justify in out

V rámci sociálneho experimentu mu Jeff, ktorý je známy vďaka jeho videám  na YouTube, dal Thomasovi 100 dolárov a potom ho nasledoval, aby videl ako ich utratí.

 

Thomasa dojalo, že dostal peniaze. Zbalil si svoje veci na mieste, kde žobral neďaleko diaľnice 91 v Kaliforniii a išiel hneď do najbližšieho obchodu s alkoholom. Jeff ostal sklamaný.

 

Avšak nebolo to tak, ako to na prvý pohľad vyzeralo. Keď Thomas vyšiel z obchodu, Josh ho opäť prenasledoval až do neďalekého parku.

 

Prišiel k piknikovému stolu, kde sedeli dvaja bezdomovci a dal im jedlo, ktoré v obchode kúpil. Potom prešiel k ďalšiemu stolu, kde sedela rodina s neľahkým osudom a taktiež ich ponúkol.

 

Josh to nevydržal, prišiel k Thomasovi a opýtal sa ho, či tých ľudí poznal. Thomas povedal, že nie a dodal ako ho teší, že im mohol pomôcť. „Toto sú veci, ktoré si za peniaze nekúpite,“ popísal svoje pocity.

 

 

Prekvapený Josh dal Thomasovi ďalších 100 dolárov, za jeho dobročinnosť. Potom sa Thomas rozhovoril o svojom životnom príbehu:

 

„Žil som so svojimi rodičmi a môjmu nevlastnému otcovi diagnostikovali rakovinu. Mal ísť do hospicu, ale poisťovňa ho nepreplatila. Tak som dal výpoveď z práce, aby som mame a otcovi pomáhal. Zomrel a moja mama zomrela dva týždne na to na zlyhanie obličiek. Dom, v ktorom bývali predala banka a zrazu som sa ocitol na ulici. Takto žijem už Štyri mesiace.“

 

Thomas ukázal Joshovi dôležitú životnú lekciu  - nikdy nesúďte človeka bez domova.

 

„Na ulici žije mnoho ľudí, ktorí sú iba obeťami okolností. Nestali sa bezdomovcami, pretože nechceli pracovať. Na ulici žije veľa dobrých ľudí,“ dodal Thomas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies