VIDEO Berlusconi sa v kampani postavil proti mäsovému priemyslu, odsúdené zvieratá si aj adoptoval

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 14:02 • 2 min
VIDEO Berlusconi sa v kampani postavil proti mäsovému priemyslu, odsúdené zvieratá si aj adoptoval

RÍM - Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi sa stal súčasťou vegetariánskej kampane, ktorej cieľom je kriticky poukázať na masové zabíjanie jahniatok najmä počas veľkonočných sviatkov.

slovakia

left justify in out

Päť mláďat si dokonca adoptoval, aby ich zachránil pre blížiacou sa hromadnou porážkou. Toto milosrdné gesto ale neocenila talianska asociácia  mäsového priemyslu, ktorá vyzvala na bojkot médií vlastnených Berlusconim.

 

 

„Je neuveriteľné, že aj keď  je (Berlusconi) biznismen, prispieva k poškodzovaniu mäsového priemyslu, aby získal hlasy milovníkov zvierat,“ uviedla organizácia Assocarni.

 

O produkciu videa sa postarala Talianska liga za ochranu zvierat a prírody. Berlusconi sa  na záberoch mazná s rozkošnými ovečkami, ktorým rozdal aj niekoľko náruživých bozkov a mláďatá kŕmi mliekom. Vo videu sa objavuje aj ceduľa s nápisom  „Bráň život, zvoľ si vegetariánske Veľkonočné sviatky“.

 

Taliani počas týchto sviatkov v nedeľu tradične konzumujú jahňacie alebo kozie mäso. Spotreba mäsa však v posledných rokoch poklesla pre zlú ekonomickú situáciu a nárastu počtu vegetariánov, ktorý je v Taliansku takmer najviac v celej Európe. Ich rady posilnil aj samotný Berlusconi.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies