VIDEO Beňuš mieri s rodinou k protinožcom, teší sa na teplo

NETKY.SK • 13 Január 2017, 16:19 • 2 min
VIDEO Beňuš mieri s rodinou k protinožcom, teší sa na teplo

BRATISLAVA – Dnes sa konal brífing so strieborným medailistom z olympiády v Riu de Janeiro vo vodnom slalome Matejom Beňušom. Na neformálne stretnutie si piaty najlepší športovec Slovenska pozval zástupcov médií, aby im predostrel plány na najbližšie obdobie. Už v pondelok s rodinou odlieta na dvojmesačné sústredenie, smer Nový Zéland - Austrália. Posledný januárový víkend ho v Aucklande čakajú majstrovstvá Oceánie, kde bude obhajovať minuloročné víťazstvo.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Matej je pohoďák a na stretnutie prišiel s malým oneskorením: "Ospravedlňujem sa, ale ešte som bol na hokeji," prezradil a pokračoval: "Hokej je mojou srdcovou záležitosťou a tvorí súčasť mojej prípravy, čas mu venujem najmä v predprípravnom období v zimných mesiacoch. Zahrám si aj petržalskú ligu.  A ak vás to zaujíma, dal som štyri góly," uviedol olympionik so širokým úsmevom na tvári a dodal, že najlepšie sa cíti na pozícii útočníka.

 

Nás zaujímalo, či to nie je pre vrcholového športovca z iného odvetvia riziko, pretože hokej je kontaktná hra. A zhodou okolností stretnutie KHL Slovana s Jekaterinburgom, kde belasí prišli po tvrdých hitoch o dvoch kľúčových hráčov videl z hľadiska aj Matej: " My samozrejme tak tvrdo ´do tela´ nehráme. Pri mantineloch som opatrný. Zraniť sa môžete aj pri futbale alebo akomkoľvek inom športe. Tie zákroky boli dosť surové a pravdepodobne by som ležal už v kóme."

 

K protinožcom sa na niekoľko týždňov presúva aj s manželkou Ivanou a deťmi Simonom (3) a Tobiášom (1). Dva týždne strávia v Aucklande a 2. februára by sa mali presunúť do Penrithu v Austrálii, kde sa k jeho tréningovej skupine pridajú bratranci Škantárovci s trénerom Pavlom Ostrovským a novicom Andrejom Málekom. "Andrej už s Paľom trénoval, od minulého roka je oficiálnym členom nášho tímu. Takže budeme mať omladinu," zažartoval Beňuš. Súčasťou prípravy v Austrálii budú väčšie objemy a dvojfázové tréningy. Najmä vytrvalostné behy, cvičenia v posilňovni a tréningy na vode. Doplnkovým športom bude aj lezenie na stene. "Áno musím zhodiť nejaké kilogramy, z hokeja mi zmohutneli najmä stehná a zadok," prezradil Matej.

 

V metropole Nového Zélandu bude obhajovať vlaňajšie víťazstvo a na otázku, ako vidí svoje šance, Matej odpovedal: "Adrenalín mi trochu už chýba, ale od decembra som nesedel v lodi. Mal som veľa povinností a veľa som pracoval na kondícii, najmä behy, posilňovňa a sústredenie na Skalke. Ťažko teda povedať, veľa som toho ešte neodjazdil, ale snáď to pôjde dobre." Momentálne nerieši štartovú listinu pretekov, ani prípadných súperov: "Vôbec netuším kto tam bude. Na tieto medzinárodné rankingové preteky prihlasujú jednotlivé zväzy, takže mi vôbec nevieme kto tam ide. Ale budú súčasťou nominačných pretekov domáceho Zélandu a pravdepodobne aj Austrálie. Podľa mňa sa zúčastnia všetci top pretekári."

 

Matejova manželka Ivana mrazivé počasie v Bratislave veľmi rada vymení za hrejivé lúče na opačnej pologuli. "Ano veľmi sa na to teším, pre mňa to bude už tretia takáto skúsenosť. Tentoraz sme si prenajali apartmán. V Austrálii sme boli spolu už dvakrát a vždy sme bývali v dome. Máme tam už zopár priateľov,  trávime s nimi voľný čas, prípadne grilujeme. Hlavne je tam teplo," doplnila usmievavá partnerka nášho olympionika.  

 

 

              

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies