VIDEO Belgický kráľ Filip neohlásene navštívil stanicu metra Maelbeek

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 09:29 • 2 min
VIDEO Belgický kráľ Filip neohlásene navštívil stanicu metra Maelbeek

BRUSEL - Belgický kráľ Filip sa dnes vybral na neohlásenú návštevu stanice metra Maelbeek, ktorá sa 22. marca stala terčom samovražedného teroristického útoku so 16 obeťami.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informáciu potvrdil Kráľovský palác prostredníctvom svojho účtu na Twitteri. Kráľ nastúpil do metra na hlavnej železničnej stanici a vystúpil o štyri zastávky ďalej na stanici Maelbeek.

Panovníkova popoludňajšia návšteva v metre nebola vopred ohlásená z bezpečnostných dôvodov, informovala tlačová služba Kráľovského paláca.

 

Filipovo gesto možno podľa belgických médií vnímať ako posmelenie pre tých občanov, ktorí sa po teroristických útokoch stále boja využívať služby bruselského metra.

Kráľ si na stanici Maelbeek pozrel pamiatkovú stenu zriadenú na počesť obetí útoku. Od pondelka, kedy bola pamätná stena odhalená verejnosti, na nej pribudlo množstvo odkazov a prejavov solidarity, a to vo viacerých jazykoch.

 

 

Kráľ využil chvíle pred pamätnou stenou na rozhovor s cestujúcimi.

 

V priebehu dňa sa kráľ Filip stretol so Salahom Echallaouim, predsedom Výkonnej rady moslimov v Belgicku (EMB), ktorá odsúdila teroristické útoky z 22. marca na letisku Zaventem a stanici Maelbeek.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies