VIDEO Bear Grylls porušil zákon, zaplatí pokutu: Tohoto sa známy milovník prírody dopustil!

NETKY.SK • 25 Február 2019, 14:07 • 2 min
VIDEO Bear Grylls porušil zákon, zaplatí pokutu: Tohoto sa známy milovník prírody dopustil!

Bear Grylls napriek všetkému zrejme veľmi nerešpektuje pojem "chránené územie".

slovakia

left justify in out

Známeho bývalého britského vojaka Beara Gryllsa nepozná len málokto. Preslávil sa kontroverznou reality show Ultimate Survival. Nosnou myšlienkou programu bolo to, že skúseného muža vysadili uprostred divočiny na mnohých miestach a v rôznych prostrediach po celom svete, pričom jeho úlohou bolo prežiť a dostať sa k najbližšej civilizácii. Týmto spôsobom učil ľudí, ako si poradiť v extrémnych podmienkach. Známych je už aj viacero prípadov, kedy sa jednotlivcom na základe jeho rád podarilo prežiť počas nedobrovoľného pobytu v divočine.

 

Prečítajte si aj: FOTO Muž prežil v austrálskej divočine vďaka radám z programu Beara Gryllsa

 

V posledných rokoch sa už Bear venoval natáčaniu epizód spolu so známymi osobnosťami, ktoré do divokej prírody so sebou bral a spoločne s nimi prekonával najrôznejšie nástrahy. Inak to nebolo ani v časti, kedy Gryllsovi robil spoločnosť profesionálny americký tanečník Derek Hough. Absolvovali spolu „túru“ v bulharskom národnom parku Rila. Pred natáčaním štáb miestne orgány poučili, čoho sa v chránenej oblasti nemožno dopustiť, no napriek tomu došlo k porušeniu zákona. Grylls, Hough a rovnako aj produkčná spoločnosť tak zaplatia pokutu.

 

 

Bulharské ministerstvo životného prostredia kontaktovalo produkčnú spoločnosť krátko po odvysielaní časti z parku Rila. Záznam totiž jednoznačne demonštroval, ako Bear s partnerom porušujú miestne neriadenie a konzumujú chránenú žabu. Okrem toho zakladali oheň a plávali v jazere, čo sa tu rovnako nesmie. Producent tak môže zaplatiť pokutu vo výške 500-5000 eur, zatiaľ čo Bear a Darek každý po 250-2500 eur.

 

 

Je jasné, že napriek pokute sa odvysielať spomínanú časť stále oplatilo. Uvedené čiastky nie sú likvidačnou položkou ani pre produkčnú spoločnosť, ani pre jednotlivých aktérov. Vystáva preto otázka, či podobné konanie nie je v rozpore s postojom milovníka prírody, za akého sa Grylls považuje.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies