VIDEO Bastille vydajú nový album 9. septembra

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 16:19 • 2 min
VIDEO Bastille vydajú nový album 9. septembra

BRATISLAVA - Nový album anglickej indie-rockovej kapely Bastille s názvom Wild World sa dostane na trh 9. septembra.

slovakia

left justify in out

Prostredníctvom služby Instagram o tom dnes informovala londýnska formácia, pričom zverejnený záber je buď iba propagačnou fotografiou alebo rovno obalom očakávanej novinky. Tá bude nasledovať po ich debutovej štúdiovke Bad Blood, ktorá vyšla ešte v roku 2013.


Skupina nedávno predstavila singel Good Grief, ku ktorému minulý týždeň ponúkla tiež videoklip. Pieseň napísal frontman kapely Dan Smith a možno v nej počuť hlas herečky Kelly LeBrock z filmu Podivná veda (1985). O produkciu sa postaral Mark Crew. Očakáva sa, že skladba bude aj súčasťou pripravovanej štúdiovky. Členovia formácie sa k nej nedávno vyjadrili v rozhovore pre magazín DIY, pričom prezradili, že bude žánrovo rôznorodá.

 

"Objavovali sme oveľa temnejšie r'n'b, oveľa ťažšie gitarové kreácie a hneď nato sme sa otočkou vrátili k tomu, čo sme na Bastille pôvodne milovali," povedali. Tentoraz sa im vraj pritom podarilo nahrať veľké množstvo skladieb a nie iba tie, ktoré sa ocitnú na Wild World. "Spolu s mixtapeami sme takmer vytvorili dva alebo tri ďalšie albumy," dodala štvorica.


Kapela Bastille vznikla v roku 2010 a tvoria ju spomínaný Dan Smith, Chris "Woody" Wood, William Farquarson a Kyle Simmons. V marci 2013 vydali spomínaný album Bad Blood, ktorý potom v novembri vyšiel aj v dvojdiskovej reedícii pod názvom All This Bad Blood. Prvá menovaná nahrávka sa dostala na vrchol britského albumového rebríčka. Na konte majú tiež EP nahrávky Laura Palmer (2011) či Haunt (2013). Zatiaľ sa im podarilo získať napríklad BRIT Award pre nováčika roka 2013.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona