VIDEO Bashar Assad odjazdil autom do oslobodených oblastí Východnej Ghúty

NETKY.SK • 21 Marec 2018, 14:06 • 2 min
VIDEO Bashar Assad odjazdil autom do oslobodených oblastí Východnej Ghúty

DAMASK - Prezident Sýrie Bashar Assad spolu s korešpondentom štátnej agentúry SANA, prešiel svojim autom cez oslobodené oblasti oázy Východná Ghúta z Damasku. Informuje RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

V sérii videí publikovaných agentúrou a tlačovej služby, Assad v slnečných okuliaroch riadi osobný automobil Honda. V pomerne hustom toku automobilov v Damasku nikto obzvlášť neustupoval prezidentovi v ceste, ale Assad na to takmer nereagoval a vedie monológ o úspechoch sýrskej armády.


"Je to pozitívny vývoj, keď môžeme oslobodiť mesto bez boja. Nesmieme zabúdať, že existujú civilisti a je potrebné chrániť ich životy. Teroristi ich používajú ako živé ľudské štíty," hovorí Assad.
   

Krajina sa počas výletu mení z husto osídlených štvrtí Damasku na kvitnúce záhrady Ghúty. Pri vchode do dediny Nasibia sa objavuje mnoho zničených domov, z ktorých zostali len múry.
   

Assad zdôraznil, že Ghúta je veľmi dôležitá pre sýrsky ľud ako v politickom a ekonomickom zmysle, tak aj v duchovnom pláne. Podľa slov sýrskeho prezidenta, zapadné krajiny - zástancovia opozície, sa pokúsili rozohrať "mapu" nebezpečenstva pre civilistov. Keď uvideli, že počas humanitárnych prestávok sýrčania odchádzajú z Východnej Ghúty na územie kontrolované vládou, tohto plánu sa vzdali.

 

Ako bolo oznámené novinárom v ruskom centre pre zmierenie bojujúcich strán v Sýrii, v nedeľu viac ako 73-tisíc civilistov opustilo predmestie Damasku Východná Ghúta, počas humanitárnych prestávok. Viac ako 25-tisíc ľudí opustilo Východnú Ghútu v nedeľu a v pondelok viac ako 6-tisíc ľudí prešlo cez humanitárny koridor. Proces však pokračuje.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies