VIDEO Austrálsky podávač lôpt pomohol čínskemu brankárovi chytiť penaltu

NETKY.SK • 12 Január 2015, 12:01 • 2 min
VIDEO Austrálsky podávač lôpt pomohol čínskemu brankárovi chytiť penaltu

SYDNEY - Správny tip 12-ročného podávača lôpt pomohol čínskym futbalistom na Ázijskom pohári k výhre nad Saudskou Arábiou 1:0. Otváracie stretnutie B-skupiny sa hralo počas víkendu na štadióne Lang Park v austrálskom Brisbane.

slovakia

left justify in out

Za stavu 0:0 nariadil rozhodca pokutový kop v prospech Saudov. Čínsky gólman Wang Ta-lej sa rozcvičoval pred zákrokom a posunkom sa obrátil na mladého Stephana Whitea, ktorý v tom momente stál tesne za bránou. Ten mu rukou naznačil, že podľa neho bude penalta smerovať k ľavej žrdi.

 

K lopte sa postavil útočník Naif Hazazi a svoj kop poslal podľa predpokladu 12-ročného školáka doľava. Wang Ta-lej počúvol chlapcovu radu, vyrazil loptu nohami a udržal bezgólový stav. Čína napokon zvíťazila 1:0, keď víťazný gól padol 10 minút pred záverečným hvizdom.

 

 

Za najlepšieho hráča duelu vyhlásili práve čínskeho gólmana, ktorý v ten deň oslavoval 26. narodeniny. Ako informovala agentúra Reuters, Wang Ta-lej na znak vďaky pozval svojho mladého pomocníka pozrieť sa na tímový tréning a venoval mu dres s podpisom.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies