VIDEO Austrálsky chlapec s autizmom sa stratil v buši, našli ho po piatich dňoch

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 14:35 • 2 min
VIDEO Austrálsky chlapec s autizmom sa stratil v buši, našli ho po piatich dňoch

SYDNEY - Austrálsky policajný vrtuľník vypátral dnes po piatich dňoch 11-ročného chlapca trpiaceho autizmom, ktorý sa stratil v buši počas rodinného stanovania v štáte Victoria na severovýchode Austrálie.

slovakia

left justify in out

Pátracia akcia po Lukovi Shambrookovi sa začala v piatok ráno. Vyše 120 záchranárov, policajtov a dobrovoľníkov následne prehľadávalo územie pri kempe Candlebark, ktorý leží neďaleko austrálskeho jazera Eildon.

 

Nezvestného chlapca napokon našli po štyroch nociach strávených v buši asi tri kilometre od miesta, kde stanovala jeho rodina. Teplota počas piatich dní pátrania klesla aj pod deväť stupňov Celzia.

 

 

 

 

"Oznámili nám, že Luke je v poriadku, že je vyčerpaný, podchladený a dehydrovaný," uviedol policajný veliteľ Rick Nugent.

 

Podľa Nugenta chlapca odovzdali rodičom, ktorí boli značne vystrašení.

 

Pátranie po stratenom autistovi sťažovali zlé poveternostné podmienky vrátanie hustých mračien. Prvou stopou po chlapcovi bola jeho čiapka, ktorú našli pri mieste, kde Shambrooka napokon lokalizovali.

 

Austrálska federálna polícia eviduje v Austrálii cez 1600 osôb nezvestných viac ako pol roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona