VIDEO Austrálska špeciálna jednotka sa v Afganistane predvádzala s nacistickou vlajkou

NETKY.SK • 14 Jún 2018, 09:20 • 2 min
VIDEO Austrálska špeciálna jednotka sa v Afganistane predvádzala s nacistickou vlajkou

CANBERRA - Austrálska televízia ABC zverejnila vo štvrtok fotografiu z Afganistanu spred vyše desiatich rokov, na ktorej vidno nacistickú vlajku pripevnenú na vozidle austrálskej špeciálnej jednotky.

slovakia

left justify in out

Fotografia s nacistickou vlajkou bola na hliadkovacom vozidle značky Land Rover zhotovená v auguste 2007.

 

Fotografiu odsúdil aj austrálsky premiér Malcolm Turnbull a označil ju za "úplne a vyslovene neprijateľnú". Dodal, že dotyčných vojakov už vtedy potrestali ich velitelia.

 

Nemenovaný zdroj z prostredia armády uviedol, vlajka bola na vozidle "dlhší čas". Podľa neho išlo skôr o "zvrhlý žart" než o vyjadrenie náklonnosti k neonacizmu. Fotografia v tom čase kolovala aj medzi austrálskymi vojakmi v Afganistane.

 

Nacistická vlajka na aute je ďalším zo série incidentov v austrálskej armáde. Začiatkom tohto týždňa miestne médiá zverejnili uniknutú internú správu ministerstva obrany, ktorá popisuje, ako austrálske špeciálne jednotky zabíjali v Afganistane neozbrojených mužov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies