VIDEO Austrálčanov potešil krokodíl nevšedného sfarbenia

NETKY.SK • 23 November 2017, 17:14 • 2 min
VIDEO Austrálčanov potešil krokodíl nevšedného sfarbenia

Nevšedný zážitok mali výletníci na lodi neďaleko austrálskeho mesta Darwin v Severnom teritóriu. V rieke Adelaide river totiž plával dospelý biely krokodíl. Podľa odborníkov ide o vzácny jav, lebo jedinci s takýmto sfarbením sa dožívajú veľmi nízkeho veku.

slovakia

left justify in out

Netradičné sfarbenie je pravdepodobne spôsobené takzvaným hypomelanizmom, teda nedostatkom tmavého pigmentu s názvom melanín, píše server Novinky.cz.

 

Krokodíly s takýmto sfarbením nie sú až tak vzácne, ale kvôli ich nápadnej farbe sa ako mláďatá stávajú ľahkým terčom pre iných predátorov a v drvivej väčšine prípadov sa nedožijú vysokého veku.

 

Všetci preto mali veľkú radosť, keď spomínaného krokodíla pred dvoma dňami zbadali. Tamojší obyvatelia ho hneď aj pomenovali Pearl. Domnievajú sa, že by mohol byť potomkom nechvalne známeho krokodíla prezývaného Michael Jackson, ktorý bol v roku 2014, aj navzdory kampani na jeho záchranu, usmrtený potom, čo zabil jedného z rybárov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies