VIDEO Atlantská nemocnica má netradičného zamestnanca: Jeho práca vás dojme

NETKY.SK • 11 Október 2017, 14:30 • 2 min
VIDEO Atlantská nemocnica má netradičného zamestnanca: Jeho práca vás dojme

Na jednotke intenzívnej starostlivosti pre novorodencov v americkej Atlante už 12 rokov pracuje jeden výnimočný človek.

slovakia

left justify in out

David Deutchman má 82 rokov. Pred dvanástimi rokmi nastúpil do dôchodku, no doma sa mu byť nechcelo. Nakoľko mal vždy veľmi blízko k deťom a obzvlášť k novorodencom, začal robiť dobrovoľníka na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici, kde utešuje bábätká.

 

Za tie roky mal v náručí už viac ako tisíc detí. „Je to veľmi príjemné. Nielen preto, že deti dokážem utíšiť,  keď plačú. Napĺňa ma tiež, keď novorodenec položí hlavu na moje srdce, ide o veľmi silné spojenie. Navyše, v nemocnici panuje neuveriteľne príjemná atmosféra,“ vysvetľuje David.

 

Tento dobrosrdečný senior má dve dospelé dcéry a dve vnúčatá vo veku 19 a 21 rokov. V nemocnici dostal prezývku „dedko jednotky intenzívnej starostlivosti“. Ako sa vyjadril, nikdy nevie, s čím sa v konkrétny deň stretne, no robí mu nesmiernu radosť, keď môže pomáhať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies