VIDEO: Armstrongove impérium sa rúca. Nike, Oakley či Trek končia s cyklistom spoluprácu

NETKY.SK • 18 Október 2012, 14:07 • 2 min
VIDEO: Armstrongove impérium sa rúca. Nike, Oakley či Trek končia s cyklistom spoluprácu

VIDEO Armstrongove impérium sa rúca. Nike, Oakley či Trek končia s cyklistom spoluprácu - Ostatné športy TEXAS - Lance Armstrong v stredu rezignoval na post predsedu svojej charitatívnej organizácie Livestrong, ktorá podporovala pacientov s rakovinou, dôs

slovakia

left justify in out

imgTEXAS - Lance Armstrong v stredu rezignoval na post predsedu svojej charitatívnej organizácie Livestrong, ktorá podporovala pacientov s rakovinou, dôsledkom posledných udalostí jeho dopingového škandálu.

Celé Armstrongovo impérium sa začalo rúcať ako domček z karát. Najväčšou ranou pre cyklistu je rozviazanie spolupráce firmy Nike, ktorá bola jeho dlhoročným sponzorom. Americký gigant so športovým oblečením nakoniec dal na usvedčujúce dôkazy nezákonného konania cyklistu, ktoré minulý týždeň zverejnila USADA (US Anti-Doping Agency), a stiahla svoju podporu.
"Nike v žiadnom prípade netoleruje užívanie nelegálnych drog na zvýšenie výkonu akýmkoľvek spôsobom. Plánujeme však pokračovať v podpore nadácie Livestrong."

Ďalšou ranou pre Armstronga môže byť odobratie jeho bronzovej olympijskej medaile. Medzinárodný olympijský výbor zvažuje odobratie bronzovej medaile, ktorú získal v roku 2000 počas Olympijských hier v Sydney, čo by znamenalo prepísanie olympijských pravidiel, keďže by sa riešil prípad starší ako osem rokov.

Americká firma Oakley, ktorá je známa hlavne výrobou slnečných okuliarov (ale aj oblečením a obuvou), je ďalším dlhodobým obchodným partnerom Armstronga, ktorá vyhlásila, že posúdi svoje prepojenie s bývalým športovým idolom.
"Oakley v žiadnom prípade neschvaľuje používania zakázaných látok pre zvýšenie športových výkonov. Naša politika s našimi športovcami je taká, že ich podporujeme kým nie je dokázaná ich vina najvyšším športovým riadiacim orgánom alebo súdom. Skúmame rozsiahlu správu od USADA, rovnako ako aj náš vzťah s Lanceom, a počkáme si na konečné rozhodnutie Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI)."

Firma Trek Bicycle v stredu večer tiež ukončila svoju zmluvu s Armstrongom, keď vydala nasledovné vyhlásenie:  "Trek je sklamaný zisteniami a závermi správy USADA o Armstrongovi. Vzhľadom k tejto správe sme sa rozhodli dnes ukončiť náš dlhodobý vzťah s Lanceom Armstrongom. Trek bude však aj naďalej podporovať nadáciu Livestrong Foundation a jej úsilie v boji proti rakovine."

Vzhľadom na svoju slabnúcu pozíciu, prenechal Armstrong vedenie svojej charitatívnej organizácie podpredsedovi Jeffovi Garveymu: "Táto organizácia, jej poslanie a jej stúpenci sú neuveriteľne vzácne môjmu srdcu. Aby som ušetril nadáciu od akýchkoľvek negatívnych vplyvov v dôsledku kontroverzie okolo mojej cyklistickej kariéry, tak sa vzdávam predsedníctva."

{{youtube src="https://www.youtube.com/watch?v=gKRpvHpepVc"}}



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies