VIDEO Argentínsku pláž zaplavila invázia chrobákov

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 18:14 • 2 min
VIDEO Argentínsku pláž zaplavila invázia chrobákov

BRATISLAVA - Scéna ako vystrihnutá z hororu, čoho dôkazom sú aj množstvo fotografií z pláží s poriadnym množstvom chrobákov zachytených na sociálnych sieťach.

slovakia

left justify in out

Argentínske pláže zaplavili milióny malých čiernych zvieratiek. Ľudia boli z tejto invázie chrobákov v poriadnom šoku. 


Na argentínskej pláži by ste sa v túto chvíľu asi slniečku len ťažko vystavili. Hemží sa to tam totiž miliónmi čiernych chrobákov a niektorí ľudia veria, že bude koniec sveta. Roj chrobákov je navyše len 57 kilometrov od Buenos Aires, teda hlavného mesta.

 


Fotografie sú veľmi desivé a chrobáky lezú úplne všade. Sú skoro na každom štvorcovom centimetri. Vyzerá to, ako by tam bol položený čierny koberec. V Argentíne sa s týmito chrobákmi stretávajú vôbec prvýkrát.


Vedci zatiaľ netušia, čo chrobáky vedie k tomu, aby sa zhromažďovali na plážach v Argentíne, ale ľudia o nich diskutujú na sociálnych sieťach. A vznikajú tak aj mnohé teórie. Niektorí si myslia, že sa blíži koniec sveta a chrobáky nás majú varovať, že súdny deň nastane čoskoro. Iní si zas myslia, že invázia vznikla v dôsledku zemetrasenia, ktoré bolo v oblasti tesne pred touto udalosťou.


Zaujímavé ale na tom všetkom je, že sa jedná o chrobáka, ktorý keď vylezie zo zeme, onedlho zomiera. Chrobáky totiž žijú ako larvy dva roky pod zemou, potom sa zmení v chrobáka a žijú zhruba 4 dni! Vedci sa domnievajú, že ide o chrobákov Heteronychus Arator. 

 

 

Ako je teda možné, že sa týchto chrobákov naraz vyskytlo toľko na rovnakom mieste? 


Miestni obyvatelia chrobáky zbierajú do veľkých vriec a predávajú ich po kilách, približne 51 eur za kilo.  Podľa niektorých ľudí sú totiž prípravky vyrobené z týchto chrobákov účinné proti rakovine a ďalším chorobám.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies