VIDEO Arctic Monkeys podporili charitu sochou slona

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 14:35 • 2 min
VIDEO Arctic Monkeys podporili charitu sochou slona

LONDÝN - Anglická kapela Arctic Monkeys podporila charitu sochou slona, ktorá od pondelka stojí v meste Sheffield.

slovakia

left justify in out

Urobili tak v rámci projektu The Herd Of Sheffield, ktorý pomáha získať financie pre Oddelenie fyzioterapie v miestnej detskej nemocnici. Čierneho slona zdobí motív piatej štúdiovky formácie s názvom AM, ktorú vydali v roku 2013. Členovia kapely, ktorá v Sheffielde vznikla, sa na podobizeň zvieraťa tiež podpísali. O dizajn výtvoru sa postaral Matthew Cooper, ktorý s nimi pracoval na spomínanom albume. Socha od Arctic Monkeys je pritom jednou z celkovo 130, ktoré rozmiestnili v Sheffielde. Stáť tam budú až do októbra, keď ich koncom mesiaca dajú do dražby.


Kapela Arctic Monkeys vznikla v roku 2002 a v súčasnosti ju tvoria Alex Turner (spev, gitara), Jamie Cook (gitara), Matt Helders (bicie) a Nick O'Malley (basgitara). Debutový album Whatever People Say I Am, That's What I'm Not vydali v roku 2006. Po ňom nasledovali štúdiovky Favourite Worst Nightmare (2007), Humbug (2009), Suck It And See (2011) a už uvedená AM. So všetkými piatimi sa im pritom podarilo dobyť UK Chart. Na konte majú sedem Brit Awards, jednu Ivor Novello Award a dvadsať NME Awards.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies