VIDEO Angličan preletel na stoličke pomocou héliových balónov 25 kilometrov!

NETKY.SK • 27 Október 2017, 10:46 • 2 min
VIDEO Angličan preletel na stoličke pomocou héliových balónov 25 kilometrov!

Britský dobrodruh sa rozhodol vyskúšať, či je možné lietať pomocou héliových balónov.

slovakia

left justify in out

Nezamýšľali ste sa v detstve aj vy nad tým, či by ste mohli uletieť na héliových balónoch, ktoré vám babka kúpila na jarmoku? Teoreticky by to možné bolo, no väčšina z nás sa s touto predstavou skôr alebo neskôr rozlúčila. Tomovi Morganovi to však evidentne vŕtalo v hlave  až do dospelosti.

 

Tom pochádza z anglického Bristolu a lietanie ho zjavne fascinuje. Jedine tak by sa dal vysvetliť jeho posledný počin. Rozhodol sa previesť svoje detské sny do reality a veru, podarilo sa mu to na výbornú. Svojpomocne si vytvoril „dopravný prostriedok“, ktorý ho vzduchom prepravil ponad 25 kilometrov juhoafrickej planiny.

 

38-ročný Morgan naplnil héliom 100 farebných balónov, ktoré následne priviazal na kempingovú stoličku. Na vyvažovanie použil sudy s vodou. Takýmto spôsobom sa mu podarilo vystúpať až do neuveriteľných 2438 metrov.

 

Tom, na ktorom počas celého letu nebolo badať ani jediné zaváhanie či neistotu, sa vyjadril, že išlo o magický zážitok. Jediné, čo vnímal ako problém bolo vystihnúť vhodné počasie, pretože inak by balóny mohli začať praskať, čo by sa mu zrejme stalo osudným.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies