VIDEO Angelina Jolie v britskom parlamente opísala zverstvá páchané Islamským štátom na ženách

NETKY.SK • 9 September 2015, 12:09 • 2 min
VIDEO Angelina Jolie v britskom parlamente opísala zverstvá páchané Islamským štátom na ženách

LONDÝN – Americká herečka Angelina Jolie vystúpila na pôde britského parlamentu, kde varovala pre Islamským štátom, ktorý využíva znásilňovanie žien ako vojenskú zbraň a volala po tvrdej akcii proti zodpovedným za tieto zverstvá.

slovakia

left justify in out

Angelina je špeciálnym vyslancom Najvyššieho komisára OSN pre utečencov a v britskom parlamente upozornila na zverstvá, ktoré pácha islamský štát.

 

"Najdôležitejšie je pochopiť, čo to nie je. To nie je len sexuálne násilie, je to nová brutálna zbraň teroristov. A je to všade. V tomto, ale aj mimo tohto konfliktu. Treba to riešiť všade. Najagresívnejšie teroristické skupiny používajú znásilnenie ako stredobod ich teroru a spôsob, ktorým ničia komunity, rodiny, útočia a dehumanizujú," povedala Angelina.

 

Tisíce žien a dievčat bolo znásilnených, obťažovaný a predaných do sexuálneho otroctva Islamský štátom, odkedy vyhlásili kalifát v Sýrii a Iraku. Angelina Jolie v roku 2012 spojila sily s bývalým britským ministrom zahraničných vecí Williamom Hagueom a odštartovali iniciatívu na prevenciu sexuálneho násilia. Počas svojej návštevy Stredného východu herečka stretla obete násilia.

 

„Stretla som 13-ročné dievčatko z Iraku, ktoré žilo zavreté v miestnosti mnohými ďalšími dievčatami. Brali ich po dvojiciach a opakovanie ich znásilňovali. Povedali mi, že horšie ako násilie bolo sledovať och kamarátky, ktoré čakali na to, aby ich predali,“ opísala hrozné príbehy hollywoodska herečka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies