VIDEO Ampera-e prekonala konkurenčný elektromobil, na trh príde už budúci rok

NETKY.SK • 15 September 2016, 15:38 • 2 min
VIDEO Ampera-e prekonala konkurenčný elektromobil, na trh príde už budúci rok

RÜSSELSHEIM - Opel, nemecká dcéra amerického koncernu General Motors, prekonal konkurenciu a jeho model Ampera-e dosiahne akčný rádius 400 kilometrov. Informuje o tom nemecký portál FAZ-Net.

slovakia

left justify in out

Verejnosti prestaví výrobca svoj nový model osobného auta s elektrickým pohonom na budúci mesiac v Paríži na autosalóne. Na jar budúceho roku si ho záujemcovia už budú môcť aj kúpiť.

Auto má kapacitu batérií 60 kilowatthodín. Pohon pozostávajúci z 288 lítiovo-iónových buniek vyvinul GM v spolupráci s juhokórejskou spoločnosťou LG Chem.

 

 

Dojazd 400 km je v porovnaní s konkurenciou dobrý, ale nemožno ho pokladať za bernú mincu. V skutočnosti je dojazd o pár kilometrov menší. Elektroauto s väčším dojazdom má len americký koncern Tesla. BMW i3 prekoná na plne nabité batérie 300 km, Nissan Leaf 250 km, Renault Zoe 240 km a VW e Golf 190 km. Opel potvrdzuje, že dojazd Ampery-e ovplyvnia viaceré faktory, ako počasie, stav vozovky, spôsob jazdy vodiča. Ampera-e je dlhá 4,17 metra s piatimi sedadlami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies