VIDEO Ameriku sužujú obrovské mrazy: Tričko vonku zamrzne do minúty!

NETKY.SK • 7 Január 2014, 15:00 • 2 min
VIDEO Ameriku sužujú obrovské mrazy: Tričko vonku zamrzne do minúty!

WASHINGTON – Ameriku sužujú najväčšie mrazy za posledných 20 rokov! Istý Tom Rauen sa jednoduchým experimentom rozhodol ukázať ako veľmi v Spojených štátoch amerických mrzne.

slovakia

left justify in out

Rauen pochádza z amerického mesta Dubuquein v štáte Iowa a na začiatku videa tvrdí, že vonku namerali -28 stupňov Celzia a pocitová teplota vo vetre je okolo -45 stupňov Celzia.

Mladý Američan sa rozhodne zobrať von tričko, ktoré predtým namočil do vody. Mokré bledomodré tričko v treskúcej zime zamrzne za menej ako jednu minútu!

Podľa spravodajského portálu CNN by sa mali teploty vo "východnej tretine" USA v utorok naďalej pohybovať výrazne pod normálom, čo pripisuje "deformovanému polárnemu víru, ktorý pravdepodobne prišiel zo Sibíri". Počet úmrtí pripisovaných úradmi počasiu sa podľa CNN sa zastavil na čísle 15, z čoho 11 tvoria dopravné nehody.

Najnovšie mrazy nadväzujú na prudkú snehovú víchricu označované ako blizard Hercules, ktorá v prvých dňoch nového roka priniesla na severovýchod USA miestami 60 centimetrov snehu. Z mesta Comertown v Montane hlásili najnižšiu zdanlivú teplotu vzduchu pociťovanú vo vetre, ktorá zodpovedá mínus 53 stupňom Celzia, čo podľa médií prekonáva i počasie na Južnom póle.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies